Biga’da 9 Gün Boyunca Kitap Festivali Heyecanı Yaşandı

Biga’da 9 Gün Boyunca Kitap Festivali Heyecanı Yaşandı

Biga Belediyesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen Biga Kitap Festivali sona ererken, kitapseverler 9 gün boyunca kitap ve kültür dolu günler yaşadı.

Biga Belediyesi birbirinden önemli kültürel etkinliklerle Biga’daki vatandaşların sosyal hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Biga Belediyesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Biga Kitap Festivali 28 yazar, 24 yayınevi ile birlikte 14 söyleşi ve 23 imza programına ev sahipliği yaptı.

Biga’da 9 Gün Boyunca, Kitap Festivali Heyecanı Yaşandı

22 Şubat Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kitap okuma etkinliğiyle kapılarını açan ve 9 gün süren Biga Kitap Festivali 1 Mart Pazar günü sona erdi. 9 gün boyunca Atatürk Kültür Merkezi’nde birbirinden değerli ulusal ve Bigalı yerel yazarları ağırlayan Biga Kitap Festivali, yoğun bir ziyaretçi katılımıyla gerçekleşti. Yazarların iç içe olduğu vatandaşlar kültür ve eğitim dolu günlerde hem kitap satın aldı hem de kitapların yazarlarıyla sohbet edip kitap imzalattı. Öğrenciler ise öğretmenleriyle birlikte kitap festivaline katılım sağlayarak kitaplarla tanıştı ve yeni kitaplar aldı.

Biga’da 9 Gün Boyunca, Kitap Festivali Heyecanı Yaşandı

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Kitap Festivali’nde 9 gün boyunca bir araya geldiği vatandaşlar, öğrenciler ve çocuklarla sohbet ederek, kitap hediye etti. Vatandaşlar ise Başkan Erdoğan’a düzenledikleri bu güzel organizasyon için teşekkür ederek, söyleşilerin ve festivalin çok faydalı ve güzel geçtiğini söyledi.

Biga Kitap Festivali’nin Biga’nın kitap ve kültür hayatına büyük değer kattığını ifaden eden Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada; Biga’daki kitabevleri ile birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle hazırladığımız Biga Kitap Festivali’miz 9 gün boyunca dolu dolu bir programa ev sahipliği yaptı. Her akşam bir söyleşimiz ve hemen ardından imzamız oldu. Gün boyunca ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerimiz ve ailelerimiz ziyaret etti. Biga Kitap Festivali’ni ilçemizin kültür ve sosyal hayatı ile yarınları için çok kıymetli bir proje olarak görüyoruz. Her çocuğumuzun, her öğrencimizin ve her vatandaşımızın elinde kitap olsun istiyoruz. Geçmişi kültürel zenginliklerle dolu bir ilçede yaşıyoruz. Hem ilçemizdeki kültürleri tanıtmak hem de gelecek nesle sahip çıkmak adına kültür programlarımız artarak devam ediyor. Genç nüfusumuz içinde ilk, orta, lise ve üniversite ile birlikte yaklaşık 25 bin öğrencimiz var. İnşallah önümüzdeki yıl da aynı heyecan ve coşkuyla festivalimizi gerçekleştireceğiz. Emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim diye konuştu.

Biga’da 9 Gün Boyunca, Kitap Festivali Heyecanı Yaşandı

 



Yaşam 2.03.2020 11:04:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36