Biga´da Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Düzenlendi

Biga´da Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Düzenlendi

Biga Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce Biga’da bağımlılıkla mücadele çalıştayı düzenlendi.

Biga Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce Biga’da bağımlılıkla mücadele çalıştayı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca tüm il ve ilçelerde alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, il/ilçe/ülke geneline yönelik sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konması, 2022 ve sonrasını kapsayacak müdahale programında yer alacak faaliyetlerin temelini oluşturacak çıktıların elde edilmesi amacıyla ‘ben olsaydım’ etiketi ile çalıştaylar düzenlenmesi istenildiğinden, 6 Nisan Çarşamba günü saat 13.00’da Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Başkanlığında Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Açılış Toplantısı gerçekleştirildi.

Çalıştay Açılış Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Biga İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Güneş Arıkan Yamaç’ın çalıştayın amacı ile ilgili yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Sayın Biga Belediye Başkanımız Bülent ERDOĞAN ve Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun Bağımlılıkla Mücadele konusunda gerçekleştirilen çalıştayın önemine dair konuşmaları, Biga Devlet Hastanesi Psikiyatri Hekimi Dr.Barış Şen, Çanakkale Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü, Biga Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen sunumlar ve narkotik köpeklerince yapılan gösteri ile son buldu.

Çalıştayın ikinci oturumu Biga Belediyesi Ada Düğün salonunda 7 Nisan Perşembe günü saat 09.00’da sağlık personellerinin, öğretmenlerin, akademisyenlerin, üniversite öğrencilerinin, muhtarların ve çeşitli meslek gruplarının katılımıyla başladı. Çalıştayda tütün, alkol, uyuşturucu madde ve davranışsal bağımlılık konularında dört masa, ayrıca kadın ve gençlik gruplarından iki masa oluşturuldu. Çalıştay ilgili masalarda ‘ben olsaydım’ etiketi ile kişilerin görüşlerini beyan etmesi ve çözüm önerileri sunması, sonrasında oluşturulan fikirlerin raporlanmasıyla son buldu.

 



Sağlık 9.04.2022 22:37:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22