Biga’da Depreme Dayanaksız Okullar Yıkılacak

Biga’da Depreme Dayanaksız Okullar Yıkılacak

Biga’da depreme dayanıksız okulların yıkılıp yeniden yapılması için 11 okulda  öğrenciler kardeş okullarda ikili eğitime geçti. Biga Cumhuriyet Ortaokulu, Hüseyin Onan İlköğretim Okulu’nda, Biga Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ise Biga Anadolu Lisesi’nde eğitim görmeye devam edecek. Bugün bu iki okulda tören düzenlendi. 

Kısa Süre İçerisinde Daha Modern Okullara Kavuşacağız

Okulların ikili eğitime geçilmesiyle birlikte Biga Hüseyin Onan İlkokulu’nda yaptığı konuşmada Biga Kaymakamı Mustafa Can, kısa bir süreliğine de olsa Hüseyin Onan İlkokulu’nda eğitime devam edeceksiniz. İnşallah hiçbir sıkıntı veya olumsuzluk yaşamadan, aynı başarı ve aynı davranışları burada göstereceğinizden hiçbir şüphemiz yok.  Boşaltılan okulların yıkım çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacak ve en kısa süre içerisinde de öğrencilerin daha modern, gelişmiş, büyük sınıf ve daha büyük okullarda eğitim öğretime devam etmelerini sağlaması için Milli Eğitim Bakanlığımızın da çok büyük destekleri var. Bu süre içerisinde yeni okullarımızın da temelleri atılacak. İlçe olarak alınan bu kararda velilerimizin de bu durumu çok büyük bir olgunlukla ve anlayış ile karşıladıklarına şahit olduk. İnşallah sizleri mahcup etmeden bu süreci alnımızın akıyla atlatarak çocuklarımıza yeni okullarına taşıyacağız, dedi.

Biga’da Depreme Dayanaksız Okullar Yıkılacak

Sadece Biga Değil Türkiye’deki Depreme Dayanıksız Okulların Hepsi Aynı Anda Yıkılacak

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptığı konuşmada; depreme dayanıklılık ile ilgili bir çalışma yapıldı. İlçemizdeki bazı okulların yıkılma kararı alındı sadece Biga değil Türkiye’deki depreme dayanıksız okulların hepsi aynı anda yıkılacak. Velilerimizi çok iyi anlayabiliyoruz ama burada tedirgin olacak karamsarlığa kapışacak bir durum söz konusu değil. Bu süre içerisinde yeni yapılacak okulların İnşaatı ve yapımında elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. İnşallah güzel süre içerisinde yine okullarımızda çocuklarımız hizmet almaya başlayacak ben ikili öğretim de bugün ilk derslerine girecek öğrencilere başarılar diliyorum, dedi.

Hüseyin Onan İlkokulu Müdürü Hasan Caner Yılmaz yaptığı konuşmada; Cumhuriyet İlkokulu, okul binası yenilenene kadar geçecek olan süreçte bizler, Hüseyin Onan İlkokulu olarak sabah grubu, sizlerde Cumhuriyet İlkokulu olarak öğle grubu şeklinde eğitim süreceksiniz. Mahallenin iki komşu okuluyduk bundan sonra iki kardeş okul olduk, dedi.

Biga’da Depreme Dayanaksız Okullar Yıkılacak

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ali Çetin yaptığı konuşmada; yakın zamanda Elazığ’da deprem oldu. Orada vatandaşların evleri ve okulları yıkıldı. Maalesef birçok insanımız da burada vefat etti. Dün İran’da olan bir deprem Van’daki bazı köylerimizi etkiledi. Şu ana kadar Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim öğretim veriyorduk fakat ülkemiz madem bu şekilde depremler ile tehdit altında devletimizde okullarımızı yenileyelim dedi daha sağlam daha dayanıklı ve daha güçlü okullar yapalım dediler. Bizlerde Hüseyin Onan İlkokulu’nda eğitim öğretime devam edeceğiz, dedi.



Eğitim 24.02.2020 19:00:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71