Biga’da İl, İlçe Beldeler Ve Köyler Arasında Yolcu Taşımacılığı 15 Gün Durduruldu

Biga’da İl, İlçe Beldeler Ve Köyler Arasında Yolcu Taşımacılığı 15 Gün Durduruldu

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 3 Nisan Cuma günü Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alındı.

Gündem

1.Yeni Koronavirüs (Covid-19)salgınına karşı alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi

2.Kurul üyelerinin istek ve önerileri

Karar

Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Korona virüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.

Korona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda başta ilgili Bakanlıklar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmıştır.

Gelinen noktada Korona virüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının 03.04.2020 tarihli Genelgesi doğrultusunda, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27.nci ve 72.nci maddesi kapsamında aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmektedir;

1- Biga ilçe genelinde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanmıştır.

2- İlçemizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır.

3- İlçemizin meydanlarında sokaklarında ve caddelerinde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat çekilecektir.

4- Ticari ve yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle ilçemizde;

a) İlçemizden il merkezine, ilçe merkezinden beldelere ve köylere,

b) Belde ve köylerimizden Biga ilçe merkezine,

c) Beldelerden köylere ve köylerden beldelere

Gerçekleştirilen her türlü toplu taşıma faaliyetlerinin (Personel ve işçi servisleri ile
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine yapılan il içi yolcu taşımacılığı hariç) 15 gün süre ile geçici olarak durdurulmasına,

Alınan kararların ivedilikle uygulanması, tüm kolluk birimlerimiz ve zabıta birimleri tarafından konunun takip edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, alınan kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282' inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195' inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem yapılmasına;

Oy birliği ile karar verilmiştir.

 



Biga 3.04.2020 23:57:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22