Biga’da Mevlidi Nebi Haftası Ve Mevlid Kandili Kutlandı

Biga’da Mevlidi Nebi Haftası Ve Mevlid Kandili Kutlandı

Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Mevlidi Nebi programı kapsamında mevlid kandili programı düzenlendi.

8 Kasım Cuma günü saat 11:00’de Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Kaymakam Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Kültür Merkezindeki programa saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlandı. Öğrenciler kuranı kerim tilaveti okudu. Sine vizyon gösterisi izlenildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu. Liseler arası kompozisyon ve ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

Kaymakam Mustafa Can yaptığı konuşmada;

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü ülkemiz, milletimiz ve ümmeti Muhammed için manevi bir yarışa, yeni dirilişe ve şahlanışa vesile olmasını yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.

Peygamberimizin yaşayışını, hadisi şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, islamı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili peygamberimizin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütlerini anlama ve anlayışla yenileme zamanıdır. Aile kutsal bir birlikteliktir. Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve sorunlar herkesi etkiliyor. Kitle iletişim araçlarının gelişmesi ailenin saygınlığını zedeliyor. Peygamberimizi her yönüyle örnek almalıyız.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Âlemlere rahmet olan peygamber efendimizin dünyayı şereflendirilmesinin yıl dönümünü olan mevlid kandilini büyük rahmet, huzur ve sevgiyle idrak ediyoruz. Hz. Muhammed S.A.V efendimiz öncesinde dünya karanlıkta boğuluyordu. Zulüm sıradanlaşmış, cehalet tüm zihniyetleri kaplamıştı. Onu kainata teşrifleriyle karanlıklar aydınlığa, batıl hakikate dönüştü. O yüce Allah’ın insanlara gönderdiği son peygamber ve tüm insanların rehberiydi. Rabbim bizleri onun rehberliğinden ve yolundan ayırmasın, dedi.

Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Şeyma Şahin yaptığı konuşmada;

Peygamber efendimiz sadece kuranı kerimin verdiğine aracılık etmemiş, aynı zamanda onu bir fiil yaşayarak kendi benliğinde ve kendi ruhunda bugünlere getirerek bizler için rehber almamız gereken örnektir. Onun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için en güzel rehberdir. 
Sünnet ve siret olmadan İslam’ın yaşanması mümkün değildir. Bir Müslümanın sünnetle, peygamberimizin örnek hayatıyla olan bağı ne kadar güçlüyse dini ile olan bağı da o derece güçlüdür. Bunun için peygamberimizin hayatını her aşamasını takip ve tahrip etmeliyiz. Gençliği, evliliği, aile reisliği, yaşlılığı, dostluğu, idareciliği, tüccarlığı ve mücadeleleriyle Hz. Muhammed (S.A.V) bizim hayatımızın her safhasının rehberidir, dedi.
 



Yaşam 8.11.2019 15:37:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36