Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Biga Cumhuriyet Meydanında saat 10:00’da tören düzenlendi. Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı söylendi. Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah konuşma yaptı.

Muhtarlar Günü Kutlandı
Muhtarlar Günü Kutlandı

Biga Muhtarlar Derneği Ayhan Ferah yaptığı konuşmada, ‘’muhtarlık müessesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduklarında çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Muhtarlar Günü Kutlandı
Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim gününün hükümetimiz tarafından muhtarlar günü olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtarlar Günü Kutlandı
Muhtarlar Günü Kutlandı

Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum dedi.’’

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programın ardından Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve beraberindekiler Biga Kaymakamı Mustafa Can makamında ziyaret ederek, çiçek hediye etti.

Muhtarlar Günü Kutlandı
Muhtarlar Günü Kutlandı

 



Biga 19.10.2020 14:26:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00