Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü nedeniyle Biga Kaymakamlığı tarafından 19 Ekim Salı günü saat 10:00’da Tepe Restoran’da kahvaltı düzenlendi. Ardından Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni düzenlendi.

Muhtarlar Günü nedeniyle Biga Kaymakamlığı tarafından 19 Ekim Salı günü saat 10:00’da Tepe Restoran’da kahvaltı düzenlendi. Ardından Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni düzenlendi. Daha sonra muhtarlar Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’yu ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.

‘’Köy Ve Mahalle Muhtarları Kahvaltıda Buluştu’’

Muhtarlar Günü nedeniyle Biga Kaymakamlığı tarafından, 19 Ekim Salı günü saat 10:00’da Tepe Restoran’da kahvaltı tertip edildi.

Düzenlenen kahvaltıya Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, Biga İlçe Jandarma Komutan Vekili Alaaddin Demirkaya, Biga İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Ayşe Gül Aydın, Biga İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Kargı, Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, İl genel meclis üyeleri Levent İrez, Saim Yilmaz, Hakkı Sezen, köy ve mahalle muhtarları ile basın mensupları katıldılar.

Kahvaltının ardından Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, bir konuşma yaparak köy ve mahalle muhtarlarının muhtarlar gününü tebrik etti.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘’halkın iradesiyle iş başına gelmiş önemli misyonu üstlenen muhtarlar olarak halka ve yöreye hizmet etmek anlamında büyük iş düşüyor. Makamlar onları kullananların azmine başarısına göre şekillenir. Hangi görevde olursak olalım, makamın hakkını vermek zorundayız. Rutin işleri ve günlük işleri yaparak vakit geçirmek mümkün. Vatandaşın sorun ve şehrin sorunlarını çözmek için çalışmalıyız. Köyüne mahallesine avucunun içi gibi hâkim olamayan muhtar benim nazarımda görevini layıkıyla yapıyor sayılmaz. Bugün köy veya mahallesinden kopuk muhtar düşünülür mü? Böyle bir muhtarın sözü geçer mi? Atanmış veya seçilmiş olalım, bizler için en büyük mükâfat derdine derman olacağımız vatandaşların gönlünden kopan Allah razı olsun sözüdür. Ben muhtarlar gününüzü kutluyorum, dedi.’’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’Allah köy, mahalle ve şehirlerimize hayırlı hizmetler vermeyi nasip etsin. Kahvaltıyı tertip eden Biga Kaymakamı Erdinç Dolu başta olmak üzere hepinize teşekkür ederim. Muhtarlar gününüz kutlu olsun, dedi.’’

‘’Cumhuriyet Meydanında Çelenk Töreni Düzenlendi’’

Çelenk töreni öncesi saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı söylendi. Ağaköy Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar Atatürk anıtına Muhtarlar Derneği çelengini sundular.

Ağaköy Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, ‘’Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Ağaköy Muhtarı aynı zamanda Muhtarlar Derneği Başkanı olan Ayhan Ferah; ‘’İstanbul nüfus sayımının 19 Ekim 1829’da yapılması ve bu nedenle yayınlanan Hümayunun muhtarlık kurumunun tesisine giden yolu açtığı göz önünde bulundurularak, bu tarihi günden hareketle Başbakanlığımızın 19.10.2015 tarih ve 11 sayılı genelgesi ile her yıl 19 Ekim günü bundan böyle ‘’muhtarlar günü’’ olarak kutlanacak olup, bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Muhtarlık müessesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği aşikârdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımıza devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, özellikle devletimizin bizlere verdiği önemin göstergesidir. Gerek sigorta primlerin devlet tarafından yatırılması, silah ruhsatlarından harç alınmaması bunların bir göstergesidir.

Gerek milli, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ‘’muhtarlar gününü’’ en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum, dedi.’’

Ağaköy Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve beraberindeki muhtarlar, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’yu ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.



Biga 19.10.2021 13:35:00 0
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71