Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

Biga’da Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Biga Cumhuriyet Meydanında saat 10:00’da tören düzenlendi.

Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı söylendi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah konuşma yaptı.

Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah yaptığı konuşmada;

Muhtarlık müessesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin her kurumdaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır.

19 Ekim günü hükümetimiz tarafından muhtarlar günü olarak belirlenmesi devletimiz ve hükümetimizce en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza değer verilmektedir. Cumhurbaşkanı ile bakanlar belli periyotlarla bir araya geliyor. Bu da muhtarlarımıza verilen önemi anlatıyor. Muhtarlarımız daha iyi imkânlara kavuşmuştur.

Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlarımızdır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte ve hüzünde halkının her zaman yanında, hizmetindedir. Muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum, dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Demokrasimizin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bu anlamlı günde bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Biga’mızın geleceğini hep birlikte, halkımızın gözü ve kulağı olan muhtarlarımızın katılımıyla planlıyoruz. Milletimize hizmetkâr olmak için gelmiş yöneticileriz.

Mahalle sakinleriyle görüşmede siz muhtarlarımız aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli görevi yerine getiriyorsunuz. Daha sık bir araya gelip istişarelerde bulunarak, talep ve önerilerinizi dinleyerek en önemlisi mahalle toplantılarımıza sizlerin ve vatandaşlarımızın isteklerini dikkatle dinliyoruz ve gereğini yapmaya çalışıyoruz. Muhtarlar gününü ilan eden Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı iletiyorum.

Bir ve beraber olunca her türlü sorunun üstünden geleceğiz. El ele, gönül gönüle vererek yapılan her işte en güzel neticeleri alacağız. Muhtarlar gününüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum, dedi.

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından, Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar Kaymakam Mustafa Can’ı ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Saat 11:00’de Kaymakamlığın aylık olarak düzenlediği muhtarlar toplantısı ve güvenlik toplantısına geçildi. Bakanlık kararı gereği toplantı basına kapalı devam etti.



Biga 21.10.2019 12:07:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36