Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi Adlı Kısa Film Yarışmasının Ödül Töreni

Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi Adlı Kısa Film Yarışmasının Ödül Töreni

Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi adlı kısa film yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi adlı kısa film yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Biga Kaymakamlığınca Türkiye genelinde düzenlenen Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi adlı kısa film yarışmasının ödül töreni yapılarak dereceye giren öğrencilere ödülleri ve katılım belgeleri takdim edilirken okullara da plaketleri verildi.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ödül töreninde yaptığı konuşmada, ‘’öncelikle gerek dereceye giren gerekse dereceye giremeyen ama bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ortaya koydukları iradelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim bu kısa film yarışmasından beklentimiz ortaya profesyonel çalışmalar konulması değildi, tek gayemiz tarihimizde yaşayan ve çok eski olmayan ama çokta bilinmeyen gerçek bir kahramanımızı başta öğrencilerimiz ve gençlerimiz olmak üzere tüm milletimize anlatmak duyurmaktı. Bunun daha başlangıç olduğunu düşünüyorum, amacımız bu yıl ortaokul ve liseler arası düzenlediğimiz yarışmayı önümüzde ki yıllar daha geniş ve daha kapsamlı düzenleyip tüm kesimlere gerçek kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş’u duyurabilmek anlatabilmektir. Ben Tekrar öğrencilerimize, öğretmenlerimize, jüri üyelerimize teşekkür ediyor ve gençlerimizi tebrik ediyorum, dedi.’’

Kısa film yarışması ödül törenine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkan Vekili Sadettin Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, kurum ve daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş’un Gözünden Çanakkale Zaferi adlı kısa film yarışmasında dereceye giren eserler şöyle;

1. Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Esma Akça - Görrmek

2. Biga Özel Kampüs Koleji, Eymen Tuğrul Önal - Mehmetçik Ruhu

3. Eskişehir Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi, Ayberk Kulcanay - Seddülbahir Kahramanı

 



Yaşam 16.05.2022 20:07:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36