Biga'nın ikinci yüzyılı için bir araya geldiler

Biga

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, oda ve borsa başkanları, birlik başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çok önemli bir toplantıda bir araya geldiler.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan'ın davetiyle Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, oda ve borsa başkanları, birlik başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çok önemli bir toplantıda bir araya geldiler. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan'ın ortaya attığı Biga'nın ikinci yüzyılının planlaması fikri kapsamında bir araya gelinen toplantıda çalıştay yapılmasına ve toplantıların düzenli olarak devam ettirilmesine karar verildi.

"HAYALLER GERİDE KALDI, ARTIK HEDEFLERİMİZ VAR"
Biga'nın ikinci yüzyılının planlanmasını çok önemsediklerini söyleyen Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; "Biga'mızın ilk yüzyılını geride bıraktık. Odamızın ilk 50 yılını tamamlıyoruz ve ilk yüzyılına doğru adım atıyoruz. Bu süreçte Biga'mız için ilk yola çıkışımızı hatırlıyorum. Büyük hayaller kurmuş ve Biga'mızın hak ettiğini düşündüğümüz bir programla yola çıkmıştık. Bugün geldiğimiz noktada bizim artık o hayallerimiz gerçek hedeflere dönüştü. Bundan sonra ayağı yere basan, tamamen belirlenmiş programlara dayalı ve ulaşmak için çaba gösterdiğimiz gerçek hedeflerimiz var. Bugün burada ilk toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantıları sık sık da yapmaylıyız. Biliyorsunuz Biga'da Veterinerlik Fakültesi'nin kurulması uzun süredir gündemdeydi. Yapılamaz deniliyordu. Rektörümüzün de katkılarıyla bugün bu hedefimizde ilk aşamayı geçtik. Bizler yapılamaz hiçbir hedefi önümüze koymadık. Biga'mızın ikinci yüzyılı için çok değerli projelerimiz var. Biga'da kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde çözemeyeceğimiz sorun yok" ifadelerini kullandı.

DÜZENLİ TOPLANTILAR VE ÇALIŞTAY PLANLANIYOR
Biga'nın ikinci yüzyılının planlanması konusunda kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenli toplantılar gerçekleştirilmesi planlanırken, Biga'nın ikinci yüzyılı için üretilen projelerin hayal olmadıklarını dile getiren Doğan; "Biga'mızın ikinci yüzyılı için hedef koyduğumuz demiryolu, Bozlar Yat İhtisas Serbest Bölgesi, Gümüşçay Sera OSB, Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Güzel Sanatlar Lisesi gibi projelerimizin tamamı da zamanla gerçekleşecek. Bizler bunun bilincindeyiz. Biga'mız eğitim, sanayi, turizm şehri olmak zorunda. Bu hedeflerimizn bizi taşıyacağı nokta bu olmalı. Hep birlikte Biga'mızın ikinci yüzyılını planlamalıyız. Bu konularda düzenli toplantılar yapmalıyız. Hatta bir çalıştay bile yapabiliriz. Bu güzel birlik ve beraberlik görüntüsü oluşmasında emek harcadığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda Biga'nın üniversite kenti olabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, Biga'nın tarımı, kurulması planlanan veterinerlik fakültesi ve hayvan hastanesi, 3 No'lu Sanayi Sitesi, Güzel Sanatlar Lisesi, eğitim alanındaki eksikliklerin tespiti, okulların inşaat süreçleri, sivil toplum platformu toplantılarının yeniden başlaması, OSB genişleme sahası, elektrik trafosunun yenilenmesi, Biga etinin markalaşması, Karabiga kavşağı düzenlemesi başta olmak üzere çok sayıda konuda fikir alışveriş gerçekleştirildi.

Toplantıların düzenli olarak yapılmasına karar verildi.



Ekonomi 26.10.2023 19:09:06 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19