Biga’nın Ateş Savaşçıları Her Zaman Vatandaşların Yanında

Biga’nın Ateş Savaşçıları Her Zaman Vatandaşların Yanında

Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ve kazalara yönelik gerçekleştirdiği başarılı müdahaleler ve yıl içinde düzenlediği tatbikatlarla göz dolduruyor.

Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ve kazalara yönelik gerçekleştirdiği başarılı müdahaleler ve yıl içinde düzenlediği tatbikatlarla göz dolduruyor.

Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, kurum ve kuruluşlarla deprem ve yangın güvenliği temel eğitimi konulu teorik ve pratik çalışmalarla beraber söndürme tatbikatı düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda yıl içerisinde 16 kurumda deprem ve  yangın tatbikat yapılırken, birçok olaya başarılı müdahale yapıldı. 38 vakada ise köpek, kedi, kuş gibi mahsur kalmış hayvanlar kurtarıldı.

Ekipler aynı zamanda 2022 yılı yangın sezonu ve trafik kazalarında Ağaköy trafik kazası, Hacıköy köyü şantiye yangını, Gümüşçay işyeri yangını, Hamdibey Mahallesi Yayla 3 sokak ev yangını, Bahçeli köyü sapamağı araç yangını, Adliye köy anız yangını, Bahçeli köyü sapamağı trafik kazası, Yeniçiftlik köyü buğday yangını, Çan yolu trafik kazası, Yeniçiftlik köyü ev yangını, Yeniçiftlik köyü trafik kazası, Sakarya mahallesi 203 sokak ev yangını, Doğancı köyü orman yangını, Çan yolu trafik kazası, Sarıcaköy ev yangını, Karacaali köyü samanlık yangını, Karabiga trafik kazası, Sinekçi köyü ev yangını, Yıldız sokak araç yangını, Paşaçayı köyü ev yangını, Şirintepe 542 sokak araç yangını, Hamdibey mahallesi Bağ sokak ev yangını, Bekirli köyü araç yangını, Balıklıçeşme ev yangını, Gümüşçay caddesi işyeri yangını, Turan mahallesi pırnallı sokak ev yangını, Sakarya mahallesi tabakhaneler işyeri yangını olmak üzere onlarca olaya müdahale etti.

İtfaiye ekipleri Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise 6 trafik kazasına müdahalede bulunurken 8 ev yangını, 5 işyeri, 4 araç yangını, 57 ot, anız, saman, orman gibi yangınları başarıyla söndürdü ve soğutma çalışması yaptı.

Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü aktif saha çalışmalarıyla birlikte 45 işyeri, okul ve fabrika gibi yapılara Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında inceleme yaparak işyeri itfaiye uygunluk raporu düzenledi.

 



Belediye 3.09.2022 10:03:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00