Biga’nın Sesini Ankara’ya Duyurduk

Biga’nın Sesini Ankara’ya Duyurduk

Biga TSO Üyesi ve Fuar Tertip Komitesi Başkanı Cüneyt Oflaz ve Biga TSO Meclis Üyesi Tevfik Başarır sektör toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Biga Fuarı açılışının ardından sektör temsilcileriyle bir araya gelip toplantı düzenlemişti. Biga TSO Meclis ve Müşterek Meslek Komitesi toplantısının ardından, Biga TSO Üyesi ve Fuar Tertip Komitesi Başkanı Cüneyt Oflaz ve Biga TSO Meclis Üyesi Tevfik Başarır sektör toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Biga TSO Üyesi ve Fuar Tertip Komitesi Başkanı Cüneyt Oflaz, ‘’Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli 14 müdür ve 19 danışmanı olmak üzere 30 kişiden fazla bir heyet ile Biga’ya geldiler. Toplantıda her sektörden bir kişi olmak üzere 20 kişiden fazla kişi katılım sağladı.

Bölgemizde kışın çeltik ekimi azalıyor. Bizlerde kenevir ekimi ile ilgili bölge saha istedik. Seracılık ile ilgili ekim anlamında 3 dönümü 1 dönüme çekip, aile seracılığı yapılsın dedik. 1 dönüm de olsa seracılıkta hibe verilmesini gerektiğini söyledik. Yem, gübre ve genel destekler en kısa sürede belirlenecek. İntikali yapılmamış araziler var. Bu yüzden ÇKS’ler e-devlet üzerinden yapılasın. Gerekli işlemlerin yapılmadığı takdirde gerekli işlemler başlatılacak. Tarımda elektrik ve su üretimi yüksek olduğu için, %30 indirim istedik. Çektik ekiminde damla sulamasında birçok destek verilecek.

Biga’nın Sesini Ankara’ya Duyurduk
Biga’nın Sesini Ankara’ya Duyurduk

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, gübre ve yem fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Dünyada bulunan iki büyük gübre fabrikasının battığını söyledi. Türkiye’de ise gübre ve yem ihracatı durduruldu. Yaklaşık 5 aydan sonra gübre ve yem fiyatlarında düzelme olacağını söyledi. Biga’nın süt üretimi günlük 500 tondan 174 tona düştü. Ayrıca Bakan Pakdemirli, sütün litre fiyatının 3,70 olması gerektiğini açıkladı. Önümüzdeki yılbaşında süt fiyatlarının arttırılması hakkında değerlendirme yapılıp, dengeli bir fiyat olacağını söylediler, dedi.’’

Biga TSO Üyesi Tevfik Başarır, ‘’Tarım ve Orman Bakanı’nın Biga’ya gelmesi Biga için bir gururdur. Ak Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’a ve fuar komitesine teşekkür ediyorum. Fuarımızda sektör toplantımız da başarılı geçti. Süt üreticilerinin teşvik primleri 3 aydan 3 aya ödeniyormuş. Bu ücretlerin devam eden ay içinde almasını istediler. Çiftçilerin, kooperatif üyelerinin Toprak Mahsulleri Ofisinden hububat alışverişinde %8 KDV oranının, %1’e düşürülmesini istediler. Toplantıya katılanlar sorularını sözlü ve yazılı olarak sunabildiler, dedi.’’

Biga’nın Sesini Ankara’ya Duyurduk
Biga’nın Sesini Ankara’ya Duyurduk

 



Ekonomi 13.10.2021 17:21:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22