Biga’ya Mafya Sökmez

Biga’ya Mafya Sökmez

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube,  Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Şube ortak çalışmasında Çanakkale Biga ilçe merkezli planlı mafya operasyonu düzenlendi.

Bölgenin parlayan yıldızı Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’ya organize suç örgütü olarak yerleşme amaçlı geldiği tespit edilen,  her türlü adi ve örgütlü suç geçmişi olan şüpheliler polisin dikkatinden kaçmadı.

Biga’da ki vatandaşların huzurunu kaçırıp tehdit ve zorbalıkla parasına malına göz diken,  vatandaşları silah ve ölümle tehdit ederek borçlandırıp sindirmeye çabalayan, uyuşturucuyla mücadele yalanıyla örgüt üyelerini bağımlı hale getiren gösteriş meraklısı suç örgütünün sözde lideri ve örgüt üyeleri Biga’ya geldikleri ilk günden itibaren ilmek ilmek büyük bir sabırla takibe alındı.

Sosyal medya üzerinden de mafyacılık oynayan şüpheliler gittikleri her noktada adım adım izlendiler. şuursuzca insanları baskı altına alan korkuttuklarını fark edince gözü kapalı tehditle para tahsilatı yapan örgüt üyeleri farklı il ve ilçelerde yer değiştirerek bölge üzerinde hakimiyet kurma çabasına girdiler.

Planlı operasyonun iki buçuk aylık teknik ve fiziki takip kısmı devam ederken Balıkesir gönen ilçesi eski belediye başkanına gerçekleştirilen silahla yaralama olayını sözde örgüt liderinin azmettirdiği şüphesi üzerine operasyonu erken başlatma kararı alındı.

Gönen mafyası namıyla genişlemeye çalışan grubun elebaşının eski eşinin de aralarında bulunduğu toplam 23 kişinin yakalanması için Biga Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla;

Çanakkale ili Biga ve Çan ilçeleri, Balıkesir ili Gönen, Erdek, Edremit, Bandırma ilçeleri, Manisa Turgutlu ilçesi, Bursa yıldırım ilçesi, İstanbul Beykoz ilçesi ve Kocaeli Körfez’de eş zamanlı operasyon düğmesine basıldı.

Özel harekat ve çevik kuvvet desteğinde drone ve narkotik köpeği Şila’nın da katıldığı operasyonda sözde örgüt elebaşı S.K, eski eşi B.Ö. ile birlikte şüphelilerin tamamı gözaltına alınarak Biga ilçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi sorgulamalarına devam edilmektedir.

Ev aramalarında ele geçirilen çelik yelek dikkat çekti. evlerde ayrıca pompalı tüfek, tabancalara ait çeşitli ebatlarda mermi, bezbol sopası, boş senetler ile kırılmış halde flaş bellek, sim kart ve telefonlar ele geçirildi.



Asayiş 7.02.2020 16:56:00 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19