Biga’ya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açıldı

Biga’ya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açıldı

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Biga’ya açılmasının ardından, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak açıklamada bulundu.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Biga’ya açılmasının ardından, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak açıklamada bulundu.

İstiklal Mahallesi Kevser Özengil Caddesi yurdun yan tarafına açılan Rehberlik ve Araştırma Merkezinde; engelli çocukların eğitim alabilmesi için rapor veriliyor. Onların düzenlediği rapora göre engelliler eğitim alıyor.

Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, ‘’Biga’mıza ilk atandığı yıl sevgili Milli Eğitim Müdürümüz can dostum Erkan Bilen derneğimizi ilk ziyaret ettiği zaman bizlere bizden bir isteğiniz var mı diye sordu. Bizde en büyük hayalimizin Biga’mıza Rehberlik Araştırma Merkezinin bir biriminin Biga’mıza açılmasını istiyoruz dedik. Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga olduğunu ve dolayısıyla en çok engelli bireylerin de Biga’da olduğunu belirterek eğer açılması mümkün olursa, herkes için daha iyi olacağını söyledik. Sağolsun oda bize o gün bir söz vermişti. Bir gün Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan derneğimize ziyarete geldiğinde, kendisine de isteğimizi söylemiştik. O da bize söz verdi, her ne olursa olsun Rehberlik Araştırma Merkezinin bir biriminin Biga’mıza açılması için elimizden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler. Sözlerini tutarak bizim en büyük hayalimizi gerçekleştirmek için başta Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan, Biga Kaymakamımız Mustafa Can, Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan, Ak Parti İlçe Başkanımız Hasan Sepici ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Sonunda hayallerimiz gerçek oldu. Bizim can dostlarımız gönüllerin adamları bir söz verdiler mi, her ne olursa olsun yerine getirirler. Özü sözü birdir yüreği güzel adamların çok yakında hizmetimizde olacak. Artık Çanakkale’ye gitmeye gerek kalmayacak. Biz de verilen sözler tutulur ve hayaller gerçek olur, dedi.’’



Eğitim 3.09.2021 15:24:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61