Tarih: 10.10.2024 21:02

Bu yıl ilk kez yemek yarışması düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlene Biga Fuarı’nda bu yıl ilk kez coğrafi işaret tescilli Biga pirincinden yapılan yemek ve tatlılar yarıştı. Biga Fuarı’nın ikinci gün etkinliklerine evsahipliği yapan Biga Ziraat Odası tarafından Doğancı Köyü’nde Türkiye’nin ilk tarım yazarı Sadullah Usumi adına anıt açılışı yapıldı. Aynı gün fuar alanında tarım yazarları söyleşisi gerçekleştirildi.

Biga Fuarı 4-6 Ekim tarihleri boyunca hem etkinlikleri, hem katılımcılar, hem ziyaretçi ilgisi ile en dikkat çeken fuarlardan biri oldu.

DOĞANCI’DA ANIT AÇILIŞI YAPILDI
Biga Ziraat Odası evsahipliğinde Doğancı Köyü’nden Türkiye’nin ilk tarım yazarı, milletvekili ve şeref basın kartı sahibi Sadullah Usumi için anıt açılışı programı gerçekleştirildi. Programın açılışını Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün yaptı. Sadullah Usumi’nin kızı Dilek Usumi Bil, tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım eski milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Ahmet Küçük ve Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı birer konuşma gerçekleştirdiler.

Açılışa Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş, Biga Ziraat Odası Meclis Başkanı Taner Kömürcü, Doğancı Köyü Muhtarı Emin Avcı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy halkı ve davetliler yer aldı.

Dua okunmasıyla açılış kurdelası kesildi. Köyde Biga pirincinden yapılan pilav ikramı yapıldı.

YEMEK YARIŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Bu yıl ilk kez Biga Ziraat Odası evsahipliğinde coğrafi işaret tescilli Biga pirinci yemek ve tatlı yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Yiyecek içecek öğretmeni Ramadan Tekin ve Gaziantep' ten katılan gastronomi uzmanı mutfak sanatları eğitim merkezleri kurucusu M.Ragıp Güzelbey jüri üyeliği yaptılar.

Yarışmacılara Biga pirinci, Biga Ziraat Odası tarafından temin edilirken; yarışma izleyiciler açısından da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar ve yarışmacılar sonuçların açıklanmasını büyük dikkatle takip ettiler. Yarışmada Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri de katılarak, ödüller kazandılar.

Yarışmanın sonuçları şu şekilde oluştu:

Pilav kategorisi
1-Begüm Birinci
2-Ufuk Gezer
3-Görkem Demirtaş

Dolma-sarma kategorisi
1-Sevgi Gögerçin
2-Serpil Akarsu
3-Nurcan Karabıyık

Tatlı kategorisi
1-Seher Erdem
2-Merve Özçakar
3-Saliha Aytürk
TARIM KONFERANSI YAPILDI
Yarışmanın ardından ise saat 21:00'de ise tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, 27. dönem milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve sürdürülebilir kalkınma danışmanı Dilek Usumi Bil, ana sahnede tarım konferansı gerçekleştirdiler. Konferansın sonunda ise fuar ziyaretçilerimize Biga pirincinden yapılan pilav ikramı yapıldı.

Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün etkinliklerin sonunda tüm katılımcılara, konuşmalara ve fuarın tüm paydaşlarına teşekkür etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —