Bugün, mazimizden aldığımız güçle, dünyaya artık başka bir ilham veriyoruz.

Bugün, mazimizden aldığımız güçle, dünyaya artık başka bir ilham veriyoruz.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan,30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan,30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.Turan mesajında;"Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Çanakkale’den Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne kadar hepsi, birbirini takip eden bir varoluş zincirinin, özgürlük ve beka mücadelesinin halkalarıdır." dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın mesajı şu şekilde:

Aziz Milletimizin köklü mazisindeki hiçbir zaferi, bir öncekinden bağımsız değildir. Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Çanakkale’den Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne kadar hepsi, birbirini takip eden bir varoluş zincirinin, özgürlük ve beka mücadelesinin halkalarıdır. Bu zafer zincirinin en müstesna halkalarından biri olan 30 Ağustos, Malazgirt’te Anadolu’ya atılan adımın asla geri döndürülemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı; bu zafer sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti de dünyanın tüm sömürülen milletlerine bağımsızlık ilhamı olmuştur.

Bugün, mazimizden aldığımız güçle, dünyaya artık başka bir ilham veriyoruz. “Türkiye Yüzyılı” olarak adlandırdığımız bu dönemde, yüz yıl önce bağımsızlık mücadelesi veren bir ülkenin bugün nasıl darbelere karşı durabildiğini, kendi otomobilini, kendi insansız hava aracını üretebildiğini ve özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde küresel dengelerde aktif bir oyuncu haline geldiğini, mazlumun sesi olan bir ülkeye dönüştüğünü tüm dünyaya gösteriyoruz.

Hainlere karşı kazandığımız 15 Temmuz dahil kutladığımız her zafer,

keza 30 Ağustos’u andığımız her tören, bize güç katıyor, katmaya da devam edecektir. Çünkü bizler Türkiye Yüzyılı’nı söylemlerin değil, hayallerimizin, inancımızın, ecdadımızın bize emanet ettiği hedeflerimizin, Aziz Milletimizin büyüklüğünün ve mazimizden aldığımız ilhamın üzerine inşa ediyoruz.

Bu vesileyle; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, emekleri, cesaretleri ve ferasetleri ile güzel cumhuriyetimizi kurup bize emanet eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.



Gündem 30.08.2023 16:40:35 0
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.4 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19