Bülent Erdoğan, İlk Mitinginde Büyük İlgi Gördü

Bülent Erdoğan, İlk Mitinginde Büyük İlgi Gördü

Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan Çiçeklidede mahallesinde vatandaşlarla birlikte bir araya geldi ve ilk mitingini gerçekleştirdi.

 Kalabalıkla birlikte yürüyüş yapan Bülent Erdoğan 5 yıl boyunca Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan onur duyduğunu ifade etti. 5 yıl boyunca birçok zorluk, küresel salgın ve doğal afetlere rağmen, hiçbir bahanenin arkasında sığınmadıklarını açıklayan Bülent Erdoğan, 7’dene 70’e tüm Bigalılara 7 gün 24 saat hizmet etmek çalıştıklarını hatırlattı.

“ZORLU BİR DÖNEMDE GÖREVE GELDİK; BELEDİYECİLİĞİ İYİ ÖĞRENDİK”
5 yıllık görev süresi içerisinde ittifak nedeniyle Biga Belediye Meclisinde çoğunluğu kaybettiklerine dikkat çeken Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Biga’mızda neler yaptık, neler yapamadık, neden yapamadık, kimler engel oldu ve önümüzdeki dönemde Biga’mıza yapacağımız hizmetlerimizi sizlere anlatmak için huzurunuzdayım. 5 yıl sonra yine sizlerin huzurunuzdayız; alnımız ak, veremeyeceğimiz Allah’a çok şükür hiçbir hesabımız yok. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, hem kurumumuzu ayağa kaldırdık, hem bütçemizi toparladık, hem de belediye başkanlığını bu 5 yılda çok iyi öğrendik” dedi.

“YENİ DÖNEME HAZIR OLAN ÇAKI GİBİ SİZLERİN KARŞISINDA DURAN BİR ADAYIM”
2019 yılında Biga Belediye başkanı olarak halkın teveccühü ile seçildiğini, bu süreçte belediyeciliği öğrendiğini, Biga’nın sorunlarını çok iyi tespit edip bu sorunlar ile ilgili çalışma ve planlamaları yaptıklarına dikkat çeken Bülent Erdoğan; “2019 yılında siz değerli Bigalı hemşerilerimin teveccühleri ile Biga Belediye Başkanı seçildim. O günden bu güne ekibimizle gayretle çalıştık ve şimdi önümüzde 2024 yerel seçimleri var. Yeni döneme hazır olan, çakı gibi sizlerin karşısında duran bir adayım” dedi.

“SEÇİM KAZANMAK İÇİN HER ŞEY MUBAHTIR DİYEN ADAYLARDAN DEĞİLİM”
Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Demokrasimizin gereği olarak bu görevlere herkes aday olabiliyor. Ancak üzüntümüz şu; belediyeciliği bilmeyenler, belediye yönetiminin ne olduğunu bilmeyenler, Biga’yı tanımayanlar boş vaatlerini sizlere aktarıp duruyor. Biz seçim kazanmak için her şey mubahtır diyen adaylardan değiliz. Biga’mızın yollarını yapalım dedik, vatandaşın üzerindeki su faturası yükünü hafifletelim dedik; yapamazsın, gerek yok dediler” dedi.

“HİZMET ETMEMİZE ENGEL OLANLAR ŞİMDİ BİZ YAPACAĞIZ DİYE KARŞINIZA ÇIKIYORLAR”
Biga Belediye Meclisindeki muhalefetin üstünlüğü ile meclisten geçmesi gereken birçok projenin engellendiğini hatırlatan Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan, engelleyenlerin şimdi 31 Mart yerel seçimlerinde Biga Belediye Başkan adayı olarak vatandaştan oy istediğini söyledi. Erdoğan; “5 yılda bize engel olanlar şimdi bize yetki verin Biga’ya hizmet etmek istiyoruz diyerek sizin karşınıza çıkıyorlar. Sizlerin terazisine güveniyorum” dedi.

“MERKEZİ HÜKÜMETİMİZİN DESTEĞİNİ ARKAMIZA ALIP İLÇEMİZE HİZMET ETTİK”
Tüm engellemelere rağmen, Bütçe sorunlarına rağmen Biga’ya birçok hizmet kazandırdıklarını hatırlatan Biga belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Geçtiğimiz sürede sürdürülebilir hizmetlerimizi en güzel şekilde yerine getirmeye gayret ettik. Bunun yanında belediyemizin bütçesi ile çözemeyeceğimiz ama merkezi hükümetimizin desteği ile ilçemize birçok tesis kazandırdık. 72 kilometre denize kıyısı olan bir ilçe olmamıza rağmen Kapalı Yüzme Havuzumuz yoktu. 3 yıldan bu yana yarı olimpik yüzme havuzumuzda yetiştirdiğimiz Bigalı çocuklarımız ve gençlerimiz geçen hafta yüzme yarışmalarında 25 madalya kazanarak bizleri mutlu ettiler. Biga’mızda yenilenmeyen spor alanlarımız kalmadı. Stadyumlarımızın hepsinin yenilenmesini sağladık” dedi.

“OKULLARIMIZ TAMAMLANIYOR, ISLAH ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE”
Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan konuşmasının devamında; “Dere ıslahlarımız, Kocabaş çayımız tamamlanmıştı; Uzunsu, Asmalı ve Yeniceköy derelerinin ıslah projeleri ihaleye çıktı, çalışmaları bu yıl tamamlanacak. Taşkın ve sel gibi problemlerimiz kalmayacak. Yüzme havuzundan spor alanlarımıza, Biga’mıza ve 108 köyümüze elektrik dağıtımının yapıldığı trafo merkezine, diş hastanemize, Dere ıslahlarımıza kadar, okullarımızın yenilenmesine kadar merkezi hükümetimizin destekleri ile bu problemleri ortadan kaldırdık. Zorlandık, sıkıntı çektik; öğrencilerimiz ikili eğitime mecbur kaldı, eğitmenlerimiz zorlandı ama fedakarca çocuklarımızın yanında oldular” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDA ÖNCÜ BELEDİYEYİZ”
Bülent Erdoğan; “Cumhuriyet mahallemizdeyiz; Bademlik mahallemiz Biga’mızın en eski yerleşim yeridir. Burada bir imar çalışması yapıldı; bazı vatandaşlarımızın kendi arsaları yeterli olmadığı için komşuları ile anlaşarak buraya inşaat yapması gerekiyor. 6 Şubat depremi sonrasında gururla söylüyorum ki; Deprem ile ilgili olarak Güney Marmara’nın en öncü belediyesi olduk. Kentsel Dönüşüm Strateji Planımızı hazırladık; bakanlık olurunu aldık. İnşallah vatandaşlarımızın güçlü desteği ile Biga kentsel dönüşüme hazır bir ilçe haline geldi. Çalışmalarımız içerisinde 5 kentsel dönüşüm bölgemizden birisi de Bademli bölgemizdir” dedi.

“BÖLGESEL DEĞİL; ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM OLSUN İSTİYORUZ”
Bademlik’de yaşayan vatandaşlara seslenen Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Bölgesel değil; ada bazlı, kendi aralarında yüzde 51 çoğunluğu sağlayan Bademli de oturan vatandaşlarımız Kentsel Dönüşüme hemen başlayabilecekler. Belediyemize ait olan arsalarımızı TOKİ işbirliğiyle sosyal konut projelerimizi Bademlik bölgemize yapacağız. 200 daireyi yaparak önümüzdeki 5 yıl içerisinde dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için canla başla çalışmak istiyoruz” dedi.

“DEPREMİ SİYASİ BİR MALZEME HALİNE GETİRENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Deprem sorununun siyaset üstü bir konu olduğuna dikkat çeken; Biga Belediye Başkanı olarak Kentsel dönüşüm Strateji Planını Güney Marmara bölgesinde ilk hazırlayan ve örnek gösterilen bir belediye olduklarının altını çizen Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Depremi siyasi bir malzeme haline getirmek isteyenleri şiddetle kınıyoruz. Biga hepimizindir, eksiğimiz var ise bunu hep birlikte yapacağız, tamamlayacağız. Çamur atmak, laf söylemek ancak iş bilmezlerin işidir” dedi.

“JEOTERMAL TURİZMLE DE ÖNCÜ BELEDİYE OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Köylerle ilgili vaatleri de eleştiren Bülent Erdoğan; “Belediyecilikten haberi olmayanlar, yetki ve sorumluluklarından haberleri olmayanlar köy masası kuracaklarını söylüyorlar. Biga Belediyesinin yasal olarak köylerle ilgili çalışma yapması mümkün değildir. Biz büyükşehir değiliz; Özel İdaremiz, kaymakamımız, Valimiz var. 108 köyümüze hizmet götürmek için sizlerin oylarına talibiz diyen İl Genel Meclis üyesi adaylarımız. 108 köyümüze elbette hizmet edeceğiz ama İl Özel İdaremizle, kaymakamımızla valimizle hizmet götüreceğiz. Kurumlar arası iş birliği ile çalışmak zorundayız. Üretim bölgemizle tarımla çok güçlü bir ilçe olduğumuzu biliyoruz. Tarım arazilerimizi korumak için de önümüzdeki dönemde STK, Belediyelerimiz ve diğer kamu kurumlarımızla OSB projemiz var. Biga’yı anlatırken; tarihimiz çok zengin, kültürümüz çok zengin. Hayvancılığımız, sanayimiz, tarımımız var ama turizm deyince sesimiz kısılıyor.  Maalesef turizmde önemli bir yol alamadık. İnşallah önümüzdeki dönemde üniversite ile birlikte çalışıyoruz; Biga’mızda jeotermal su aramalarını başlatacağız. İnşallah jeotermal kaynaklarımızla turizm yatırımcılarına Biga’mızın kapılarını açacağız. Hem bölgemiz turizmden kalkınacak hem de çıkartacağımız su ile Bitkisel üretim, Sera OSB’mizde 12 ay üreten bir Biga olmak için canla başla çalışacağız” dedi.

“3 YIL ÖNCE KREDİ ALAMAZKEN; BUGÜN HERŞEYİ KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPABİLİYORUZ”
Biga Belediyesinin mali yapısını düzelttiklerine dikkat çeken Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; “Biga Belediyesinin bütçesi ile biz 3 yıl kendimizi idare etmek oldu. Önceliğimiz belediye personelimizin maaşlarını eksiksiz ödemek oldu. Kullanılan kredi taksitlerini ödedik, Biga’mıza getirdiğimiz suyun elektrik faturasını ödemek oldu. 100 kadar aracımız her gün Biga’ya hizmet etti, yakıt giderlerini bakım giderlerini ödedik. Önceliğimiz bunların bedellerini ödemek oldu. Artan paramız olduğunda da kendi imkânlarımızla Biga’ya hizmet etmeye çalıştık. 3 yıl önce bir otobüs alamıyor, bankalardan kredi alamıyorduk. Ama şimdi ilçemizin en büyük sorunu olan Su sorununu 104 milyon TL ödeyerek yapabilen bir belediye haline geldik” dedi.

“TECRÜBEMİZLE, DENEYİMİMİZLE BİGA’MIZA DOYA DOYA 5 YIL DAHA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”
Biga Belediye Başkanı olarak güçlü bir şekilde seçilmek istediklerini, Biga Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisinde de Biga’nın güçlü bir şekilde temsil edilmesi için destek beklediklerini söyleyen Bülent Erdoğan; “2024 seçimlerinden sonraki sürece çok güçlü bir şekilde hazırız. Kurumsal yapımız ve merkezi hükümetimizin de desteğiyle Biga’mıza 5 yıl daha, doya doya hizmet etmek istiyoruz. Yat Organize Serbest Bölgesinden, Karabiga Konteynır ve Yat Limanı, Sera OSB, mevcut olan OSB’nin genişleme alanına kurulacak 25 yeni fabrikamıza kadar yerel ve genel uyumuyla bölgemizin planı, kontrollü bir şekilde büyümesini organize etmek, öncülük etmek istiyoruz. İş bilmezlerle bu iş çok zor, bizim kaybedecek hiç zamanımız yok ” dedi.



Siyaset 26.03.2024 10:00:31 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19