Bülent Erdoğan Merak Edilen Soruları Yanıtladı Çalışmalar Ve Projeler Hakkında Bilgi Verdi

Bülent Erdoğan Merak Edilen Soruları Yanıtladı Çalışmalar Ve Projeler Hakkında Bilgi Verdi

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan basın buluşmaları kapsamında Biga’da ki yerel medyada ki basın mensupları ile bir araya geldi. Bir kafede düzenlenen kahvaltılı basın toplantısının ardından Başkan Erdoğan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi vererek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Balıkkaya Mesire Alanı Genişletme Projesi

Balıkkaya’da bulunan mesire alanını genişleteceğiz ancak 2020 yılı için planlamada yok ama sonrasında genişletmek için gerekli çalışmalarımızı başlatacağız.

Deve Güreşleri 3 Şubat’ta Yapılacak

2020 yılı Şubat ayında Biga Belediyesi tarafından deve güreşleri düzenlenecek. Gerekli çalışmalar yapılıyor.

Bülent Erdoğan Merak Edilen Soruları Yanıtladı Çalışmalar Ve Projeler Hakkında Bilgi Verdi

Katlı Otopark Zarar Ediyor Kaymakamlığın, Tapu Kadastro Ve Milli Eğitimin de Yer Alacağı Ek Hizmet Binası Olabilir

Katlı otopark yapılmadan önce buradaki yer için üç farklı proje belirlenmişti. Diğer projeler değerlendirilmeden katlı otopark yapılmasına karar verildi.

Katlı otoparkta 3 kaza meydana geldi. Bunları zararı 70 bin TL’dir. Burada personel çalışıyor. Elektrik, su ve diğer giderler var. Otoparkın aylık 20 bin TL zararı var. Otoparkın 17 abonesi var ve abonelik ücretlerinden 2.500 TL gelir elde ediliyor. Asansör firmasıyla görüşüldü. Asansörün genişletilmesi gerekiyor ama bu imkansız.

Kaymakamlık, tapu kadastro ve milli eğitimin de yer alacağı bir ek hizmet binası olarak burası düzenlenebilir. Devir işlemlerinin ardından elde edilecek gelir ile belediyenin SGK ve vergi borçlarını ödeyeceğiz.

Sarıkaya’da Hayvan Barınağı Yapacağız

Biga Belediyesinin mevcut bir hayvan barınağı var. Biz belediye olarak gerekli bakımını yaptık. Yeni barınak yapılması için, Sarıkaya’da 122 dönümlük bir yer var. Buraya doğal yaşam alanı ve hayvan barınağı yapacağız.

Çınarlık Düğün Salonunun Tapusunu Aldık Belediyenin Belirlediği Ücretlere Göre Vatandaşlarımız Kiralayabilecek

Çınarlık düğün salonunun ses problemi var. Vatandaşlar rahatsız. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu bina kaçak ve yıkılacaktı. İmar affından yararlanılarak tapusunu çıkarttık. İhalesini yaptık. İhaleye bir kişi girdi ve 7.250 TL + KDV ile verildi. Burada cemiyetlerini yapmak isteyen vatandaşlarımız yüksek fiyat ödemeyecek. Belediye meclisinin karar aldığı ücret tarifesine göre kiralanacak.

İkinci Pazar Yeri Kurulacak Mı?

İkinci Pazar yeri kurulması STP toplantısında görüşülmüştü. Kadınların el emeklerini satabileceği bir Pazar olacaktı. Esnaf ve oda başkanlarıyla, derneklerle bir araya geldik. Esnafımız bu duruma ekonomik olarak hazır olmadıklarını, ikinci Pazar olursa düzenlerinin bozulacağını, zarar edeceklerini söylediler. Gündem olarak ikinci Pazar yeri kurulması konuşuldu ancak şuan kurulmayacak. İlerleyen yıllarda Biga nüfusunun artması ile birlikte böyle bir ihtiyaç duyulursa, ikinci Pazar yerinin kurulması gündeme gelebilir.

Biga’da Park Sorununu Çözmek İçin Çalışmalarımız Var

8 ayda 20 bin metre kare parke taş döşendi. Sıcak asfalt çalışmalarımızı yaptık ancak yapılacak yerler de var. Biga’da ciddi park sorunu var. İstiklal Caddesi, İnönü Caddesi, Adaspor ile Arapdede köprüsünün bulunduğu güzergâhta yatay veya dikey olarak park yapılması için yerler olacak. Yaklaşık 500 ile 800 araç park yapabilecek.



Belediye 22.11.2019 16:53:00 0
  • Pazar 26.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.6 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41