Çanakkale MÜSİAD 8 Mart için fidan dikim etkinliği düzenledi

Çanakkale MÜSİAD 8 Mart için fidan dikim etkinliği düzenledi

MÜSİAD Çanakkale Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle fidan dikim etkinliği düzenledi.

MÜSİAD Çanakkale Şubesi, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yolculuk” temasıyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bir fidan dikim etkinliği düzenledi.

Başkanı Eyüp Tan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bir fidanın toprakla buluştuğu bu değerli günde, dünyanın farklı köşelerinde maalesef zulüm altında yaşayan kardeşlerimizi yâd etmeden geçemeyeceğim. Gönüllerimiz, İsrail saldırıları altında direnen Gazze'deki Müslüman kardeşlerimizle, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı muamelelere ve soykırıma maruz kalan Uygur Türklerinin yanında. Onların acıları bizim acılarımız, mücadeleleri ise ortak mücadelemizdir. Buradan, bir kez daha dünyaya, adalet ve insan hakları vurgusu yaparak, sesleniyor ve onlara desteğimizi ifade ediyoruz.

Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yankılandığı bir gün. Ve bizler, MÜSİAD Kadın Çanakkale ve MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu olarak, bu anlamlı günde doğaya bir can daha katmanın, yaşamı yeşertmenin gayreti içindeyiz. ‘Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yolculuk’ temalı bu fidan dikim etkinliği, kadınlarımızın toplumumuzdaki yerinin ve öneminin bir simgesidir. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın her alandaki emekleri, varlıkları ve katkıları ile daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünyayı inşa ediyoruz.

Bu etkinliğin düzenlenmesindeki destekleri için Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme Genel Müdürlüğü'ne, Truva dönemindeki ağaçların seçilmesinde katkı sağlayan değerli büyüğümüz Ahmet Kaşıkçı’ya şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçen herkese, burada bizlerle olan her bireye minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.

Etkinliğimizin anlam ve öneminin farkında olarak burada toplandık. Fidanlarımız, umudun, dirayetin ve yarınların temsilcisi. Onları dikerken, hem geleceğe bir nefes bırakıyor, hem de insanlığın ortak yuvası olan dünyamıza sahip çıkıyoruz.

Her bir fidan, gelecek nesillerimize bırakacağımız mirasın bir parçası. Bugün burada atılan her tohum, yarının teminatı. Bu vesileyle, bu toprakları bize yurt kılan, geçmişten bugüne kadar canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yeni fidanlarımız gibi, umutla, inançla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Burada, Çanakkale'nin bağrına dikilen her fidan, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yeşeren umutlarımızın nişanesi olacak.” ifadelerini kullandı.



Gündem 12.03.2024 16:31:56 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19