Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ‘Sivil Toplum Akademisi’ Kurulacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ‘Sivil Toplum Akademisi’ Kurulacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü arasında ‘Sivil Toplum Akademisi’ kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil, ÇOMÜ Genel Sekreteri Oğuz Ünal ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulğu katıldı. 

Protokol imza töreni sonrası konuşan Turan, “Bakanlığımızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve üniversitemiz rektörlüğü arasında güzel bir çalışma yapıldı. Bu çalışma nihayetinde yapılan protokolle beraber Çanakkale'deki birçok sivil toplum örgütünün üniversitemizdeki akademi aracılığıyla eğitimi sağlanacak ve standartları yükseltilecek. Bu akademinin hem Çanakkalemize hem de derneklerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. 

Çevrimiçi sertifikalı eğitimler 

Protokol ile Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde “Sivil Toplum Akademisi” kurulması planlandı. Bu akademide sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik konuları başta olmak üzere sivil topluma yönelik güncel konulardan oluşan eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgilerini güncellemelerine yardımcı olmak ve alanda profesyonel çalışan kişi sayını artırmak amaçlandı. 

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak veya gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlara yönelik, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimlerin verileceği akademide, eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlayanlara, “Sivil Toplum Akademisi Sertifikası” verilmesi amaçlanıyor. 

STK’lar için birçok ders 

Ayrıca akademide, STK’lar İçin Proje Yönetimi ve Proje Yazma Teknikleri, STK’lar İçin Organizasyon Yönetimi, İletişim ve Strateji Planı Oluşturma, STK’lar İçin Ulusal ve Uluslararası Fon Kaynakları, STK’larda Gönüllü ve İnsan Kaynakları Yönetimi, STK’lar İçin Hukuki Çerçeve ve STK’lar İçin İletişim Becerileri ve Sosyal Medya Yönetimi dersleri verilecek. 

İmzalanan protokol sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.



Eğitim 3.08.2023 09:51:17 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19