Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı. Şehitler Abidesi'ndeki tören Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un Türkiye Cumhuriyeti adına Anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Vali İlhami Aktaş,  1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominic Chilcott, Yeni Zelanda Gaziler Bakanı Meka Whaitiri, Avustralya Ankara Büyükelçisi Miles Armitage ile çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin  katıldığı törende;  saygı duruşu ve tören kıtası tarafından saygı atışı yapılmasından sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.    

Törende; Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından Türk ve yabancı askerlerin kara savaşları zamanında yazdıkları mektupları okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Cephesi'nde şehit düşen Kahraman Şehitlerimiz için dua edildi.

Tören geçişinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Şehitlik Defteri’ni imzaladı ve beraberindeki heyet ile birlikte şehitliklere karanfil bıraktı.

Şehitler Abidesi’nde düzenlenen tören; Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ersoy ve beraberindekiler, Çanakkale Boğazı'na bakan seyir alanına geçerek F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığının ekibi SOLO TÜRK’ün, gösterisinin izlenmesiyle son buldu.

 



Çanakkale 25.04.2022 10:29:00 0
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87