Çanakkale Oda Ve Borsaları İstişare Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Oda Ve Borsaları İstişare Toplantısı Yapıldı

Çanakkale ili oda ve borsa başkanları Ak Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile 12 Mayıs Salı günü saat 14.00’te video konferans yöntemiyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Çetin ve Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay hazır bulunduğu toplantıda Bülent Turan tarafından saha çalışmalarının çok önemli olduğu belirtilerek başarıya giden yolun işleri takip etmekten geçtiği ifade edildi. Pandemi sürecinde Çanakkale Valisi ile her gün haberleştiklerini, Kaymakamlarla, belediyelerle, tüm partilerin il başkanları ile, il yönetimleri ile görüştüklerini ve onların tespitlerini aldıklarını, Oda başkanları ve STK’larla görüştüklerini belirten Turan; “Ekonomik tedbirler ile ilgili işin esası istihdamın korunması, kollanması çok kıymetli. O yüzden KGF gibi, Kısa Çalışma Ödeneği gibi ekstra alternatifler yaratıldı. Bankaların motivasyonu arttırılmaya çalışıldı. KDV gibi Muhtasar gibi vergiler ötelenmeye çalışıldı. Bir gerçekte var ki hiç yaşamadığımız bir süreç yaşıyoruz. O yüzden şimdiden ileriki zamanı öngörerek gerekli tedbirleri almamız gerekli” dedi.

Çanakkale Oda Ve Borsaları İstişare Toplantısı Yapıldı
Çanakkale Oda Ve Borsaları İstişare Toplantısı Yapıldı

Jülide İskenderoğlu da “Korona virüs dolayısıyla yaşadığımız ve hayatımıza katkı sağladığını düşündüğümüz şeylerden biri de bugün yaptığımız online toplantılar oldu. Bundan sonrasında biz Ankara’da olsak da her zaman Çanakkale milletvekilleriyiz. Yapacağımız her çalışmada Çanakkale’nin, Türkiye’nin biraz daha ileriye gitmesi içindir. Sizlerin görüşlerinizi çok önemsiyoruz” dedi.

Toplantıda Oda/Borsa başkanları Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi başta olmak üzere KGF kredileri, TOBB Nefes Kredisi, Buğday taban fiyatı, TMO alım politikaları, Canlı Hayvan pazarı, mevsimlik işçiler, iflas erteleme, çek sicil affı, dükkân kiraları, BDDK kararları gibi konularda görüşlerini iletti.

Çanakkale ili oda ve borsaları istişare toplantısında korona virüs salgınının ekonomiye etkilerini azaltmaya yönelik alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar ile mevcut durum değerlendirmesi yapıldı.



Ekonomi 13.05.2020 17:25:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00