Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen Yol açılırken, Set Kurulmaz Dedi

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen Yol açılırken, Set Kurulmaz Dedi

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, işletmelere yeterli desteği vermeyen bazı özel bankalara dikkat çekerek “İşletmeler yok olursa, özel bankalar var olamaz. Yol açılırken, set kurulmaz.” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, iletmelerin ve vatandaşların borçlarını öteleyen ve destek olan kamu bankalarına teşekkür etti. Kimi özel bankaların bu süreçte yeterli destek vermediğini belirten Başkan Üzen, çarkların dönmesi için özel bankalar taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı.

Başkanı Üzen, açıklamasında “Kredi muslukları kesilmemeli, bu zamanda kâr düşünülmemelidir. Mücadelede özel bankalar geri durmamalıdır. Unutulmamalıdır ki işletmeler yok olursa, özel bankalar var olamaz. Yol açılırken, set kurulmaz.  Havale ücreti almama gibi basit girişimler destek diye sunulamaz. Atılan taş kurbağayı ürkütmeli, dağ fare doğurmamalı. 

Olumlu Gelişmeler Artarak Devam Etmelidir

Nakdi yardımlar, kısa çalışma ödeneği, esnaf destek finansmanı, ticari kart uygulaması, bireysel destek paketi, işe devam finansmanı ve son olarak ücretsiz izne çıkanlara destek gibi çabaları olumlu karşıladıklarını belirten Başkan Kaya Üzen daha başka formüllerin de devreye konulacağına inandıklarını ifade ederek teşekkür etti.

Başkan Kaya Üzen verdiği bilgide “Şüphesiz sağlık gibi ekonomimizde büyük problemler yaşıyor. Krizin faturası çok ağır, krizin yönetimi önemli. Bu süreçte iş dünyasının talepleri çok önemli. Diğer ülkelerle etkileşim kıymetli. Özellikle Sağlık Bakanlığının bu süreçte hızlı, enformatik ve şeffaf tutumu mutluluk verici. Halkın bu sürece desteği paha biçilmez. İnanıyorum ki ülkemizin yönetsel birikimi, krizlere bağışıklığı, dayanışma refleksimizi başarıya ulaştıracak.” dedi.



Ekonomi 16.04.2020 12:36:00 0
  • Cuma 25.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9962,73%1,93
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27