Çanakkale Ürünleri YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Antalya’dan Dünya’ya Açılıyor

Çanakkale Ürünleri YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Antalya’dan Dünya’ya Açılıyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Çanakkale’nin Yöresel ürünlerine ev sahipliği yapıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleri ile 10’uncu kez kapılarını açan Yörex Yöresel Ürünler fuarında Çanakkale Ticaret Borsasının organizasyonu ile Ezine Peynirciler Derneği, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği ve Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinden firmaların zeytin ve süt ürünleri 65 metrekarelik stand ile tanıtılıyor.

Çanakkale Ürünleri YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Antalya’dan Dünya’ya Açılıyor

23-27 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan YÖREX fuarında ÇANAKKALE Standında, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, İstişare Kurul Başkanı Salamon Halyo ÇTB Fuar sorumluları Gözde Kartal ve Erkal Ata Ezine Peynirciler Derneği Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Dernek Genel Sekreteri Fırat Öğüt, Çanakkale Arı yetiştiricileri Birliği temsilcileri Kübra İleri ve firma yetkilileri gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

Çanakkale standında Çanakkale’nin Coğrafi işaretli ürünleri olan Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elmasının yanı sıra coğrafi işaret tescili alma niteliğine sahip olan Çanakkale Domatesi, , Gelibolu Sardalyesi, Gökçeada Zeytinyağı, Geyikli Zeytinyağı, Gökçeada Kekik Balı, Ayvacık Karakovan Balı, Lapseki Şeftalisi, Lapseki Kirazı, Yenice Kaypa Biberi, Çanakkale Peynir helvası, Bayramiç helvası, Biga Lokumu, Biga Köftesi, Mevlevi Tatlısı, Süt Reçeli, Domates Salçası vb gibi ürünlerinin tanıtımları gerçekleştiriliyor.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıuoğlu’ndan Çanakkale Standına Yoğun İlgi

Fuarın açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Çanakkale Standına yoğun ilgi gösterdi. Kendisine ikram edilen yöresel ürünlerin tadına bakan Hisarcıklıoğlu’na Çanakkale ürünlerini çok beğendiğini ifade etti.

Çanakkale Ürünleri YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Antalya’dan Dünya’ya Açılıyor

Çanakkale Yöresel Ürünleri YÖREX’TE

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in yöresel ürünlerin markalaşması, ticari değerinin artırılması açısından çok değerli bulduğunu bildirdi. Üzen, “Bu yıl 10’uncu kez kapılarını açan YÖREX’te Çanakkale başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce oda, borsa, ajans, kooperatif ve firmayı Antalya’da buluşturdu” dedi.

Değerlerimizi Birlikte Tanıtıyoruz

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı ÜZEN, geçen yıl 207 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği fuarda Çanakkale Ticaret Borsası olarak 65 metrekarelik standımızda üyelerimiz, markalarımız ve ürünlerimiz ile Çanakkale’mizin tüm değerlerinin tanıtıldığını kaydetti.  Kaya Üzen “Çanakkale’mizin tüm ilçelerinin markalaşmış ve markalaşma potansiyeline sahip ürünlerimizin tanıtımları YÖREX’te yapılıyor” dedi.

Üzen, “Yöresel Ürünler Fuarı, ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. YÖREX Fuarı’nda standımızda Çanakkale’mizin tüm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtımını sağlamayı hedefledik.  Tek hedefimiz daha güçlü bir Çanakkale ve daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber inşa edebilmek” diye konuştu.



Ekonomi 24.10.2019 15:44:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61