Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kepez Ambulans İstasyonu, TOKİ Ambulans İstasyonu, Barbaros Ambulans İstasyonu, Cevatpaşa Ambulans İstasyonu, Esenler Ambulans İstasyonu, Helikopter Ambulans ve 112 İl Ambulans Servisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kepez Ambulans İstasyonu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, istasyon ekip sorumlusu Eda Onat’tan istasyonda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kepez Ambulans İstasyon Sorumlusu Eda Onat ile bir süre görüşerek sohbet ettikten sonra istek, talep ve sorunları dinleyerek gerekli talimatları yerinde verdi.

Kepez Ambulans İstasyonu’nda görevli personelle de bir süre sohbet eden Vali Aktaş, vatandaşlarımızın sağlığı için fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür duygularını ifade etti. Kepez Ambulans İstasyonu ziyaretlerinin ardından TOKİ Ambulans İstasyonu’na geçti. Burada istasyon ekip sorumlusu Sultan Aker’den ekibin çalışma faaliyetleri ve istasyon hakkında bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti

Akabinde Barbaros Aile Sağlığı Merkezi’ne uğrayan Vali İlhami Aktaş, görevli doktor ve personeller ile bir süre görüşüp sohbet ederek tedavi için gelen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Barbaros Aile Sağlığı Merkezi’nin ardından Barbaros Ambulans İstasyonu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Aktaş, istasyon ekip sorumlusu Burak Murat Bilir ile bir süre görüşerek sohbet etti.

Barbaros Ambulans İstasyonu’nun hizmet birimlerini inceleyen Vali İlhami Aktaş, ekip sorumlusu Burak Murat Bilir’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali İlhami Aktaş, tüm ekibe çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İlimizdeki ambulans istasyonlarının ziyaret edilmesi kapsamında Cevatpaşa Ambulans İstasyonu’nu ziyaret ederek istasyonu ekibi ile bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, istasyon ekip sorumlusu Hakan Alan’dan istasyonun çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Cevatpaşa Ambulans İstasyonu ekibi ile bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından Vali İlhami Aktaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali İlhami Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’dan kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kurumların hizmet birimlerini gezerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, personellere çalışmalarında başarılar diledi. Akabinde Vali İlhami Aktaş, 112 Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti

Sağlık Hizmetleri Başkan V. Tuğba Erpak ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, kurumun çalışma faaliyetleri ve işlevleri hakkında brifing aldı. 112 Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nın hizmet birimlerini de gezerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, çalışan personele kolaylıklar ve başarılar diledi.

Sonrasında Vali İlhami Aktaş, Esenler Aile Hekimliği Merkezi’nde görev yapan doktor ve personeller ile bir süre görüşüp sohbet ederek tedavi için gelen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ardından Esenler Merkez 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na geçen Vali İlhami Aktaş, burada istasyon ekip sorumlusu Hilal Savaş İle bir süre görüşerek günlük gidilen vaka sayıları çalışma faaliyetleri istasyonun işlevleri hakkında bilgi aldı.

Vali İlhami Aktaş, Sağlık Bakanlığı’na bağlanan Çanakkale Asker Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin görev yaptığı hastane binasını gezerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, verilen hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından 112 Hava Acil Ambulans Helikopterini inceleyen Vali İlhami Aktaş’a ambulans helikopterin pilotu Mücahit Doyuk tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen uçuş sayısı, hizmet verilen bölgeler ve gerçekleştirilen sağlık görevleri hakkında ayrıntılı bilgiler içeren brifing verildi. Vali İlhami Aktaş, ambulans helikopter pilotu ve sağlık görevlilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yapılan ziyaretlerin sonrasında genel bir değerlendirmede bulunan Vali İlhami Aktaş, ”112 sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile gece gündüz demeden mesai yürüterek, insan hayatının tehlikede olduğu anda ilk müdahaleyi yaparak kutsal bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş 112 Sağlık Hizmetleri Birimlerini Ziyaret Etti

Acil sağlık hizmetlerinde çalışanların zamanla yarışıp, insanların canını kurtarabilmek üzere hastaları iyi tedavi alacakları yerlere canlı olarak ulaştırabilmenin gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, “Acil sağlık hizmetlerinde görev yapanlar gizli kahramanlar olarak bu hizmeti gerçekleştiriyorlar. Görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmasını diliyorum. Trafikte ambulanslara karşı zaman zaman duyarsız kalabiliyoruz. Saniyelerle yarıştıklarını bilmemiz, bu konuyu farklı ortamlarda da dile getirerek duyarlılık oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

112 acil çağrı merkezine gelen çağrıların lüzumsuz, operatörleri meşgul eden çağrılar olduğuna da tanıklık ettiklerini vurgulayan Vali İlhami Aktaş, gerçekten ihtiyaç sahiplerinin çağrı merkezine ulaşmasının bu asılsız çağrılardan dolayı engellenebileceğini hatırlattı. Vali İlhami Aktaş’ın ilimizde ambulans istasyon ziyaretlerine İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Sağlık Hizmetleri Başkan V. Tuğba Erpak ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. İskender İncirci de eşlik etti.



Çanakkale 10.10.2020 19:53:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71