Çanakkale’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Çanakkale’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Çanakkale Diş Hekimler Odası Başkan Yardımcısı Altuğ Özhabeş, Covid pandemisi gölgesinde diş hekimliği günümüzü ve toplum ağız ve diş sağlığı haftamızı kutluyoruz dedi.

Bilimsel diş hekimliğinin kuruluş tarihi olan 22 Kasımlar, 22 Kasım 1996 tarihinden itibaren Diş hekimliği Günü, bu günü içine alan hafta da Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Özhabeş, bu yıl Covid pandemisi gölgesinde diş hekimliği günümüzü ve toplum ağız ve diş sağlığı haftamızı kutluyoruz dedi.

Çanakkale Diş Hekimler Odası Başkan Yardımcısı Altuğ Özhabeş yaptığı konuşma’da ''Covid-19 ve İzmir depremi nedeniyle kaybettiğimiz meslektaşlarımızın acısı hala çok tazeyken ağız ve diş sağlığı haftamızı farkındalık yaratmaya yönelik etkinliklerle kutlayacağız.

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz parçasıdır. Buradan yola çıkarak topluma verdiğimiz mesajların yanında pandemi döneminde karşımıza çıkan sorunları da bir kez daha hatırlatıyoruz. Serbest çalışan diş hekimlerinin artan maliyetlerden doğan ekonomik sorunları, malzemeye ulaşmakta yaşanan güçlükler, kamuda çalışan diş hekimlerinin filyasyon görevlendirilmeleri, ADSM’lerde görevli hekimlerimizin sorunları, azalan hizmetlerden dolayı hastaların yaşadıkları problemler akla ilk gelen sıkıntılar.

Çanakkale’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı
Çanakkale’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Covid-19 salgınının ilk karşılayıcıları sağlık çalışanlarıdır. Salgının başlangıcından beri 148 sağlık emekçisini kaybettik, saygıyla anıyoruz, acımız sonsuzdur. Covid-19 hastalığında mesleki risk açısından diş hekimleri ilk sırada gelenlerdendir. Ne yazık ki Covid-19 ülkemizde hala meslek hastalığı olarak kabul edilmemektedir.

Ancak, dün gece aldığımız sevindirici habere göre; “Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılması kabul edildi. Umuyoruz ki; Sağlık Komisyonu’nda onaylanan bu yasa teklifi, bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren sağlık emekçileri de dâhil olmak üzere halen çalışan tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde yasalaşacaktır.”

COVID-19’UN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN MESLEK HASTALIĞI OLARAK KABUL EDİLMESİ YADSINAMAYACAK BİR GEREKLİLİKTİR

Tüm olumsuzlara rağmen bu yıl da toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde, pandemi ile mücadelede en önde olan tüm meslektaşlarımın gününü kutluyor, özlük haklarımıza sahip olacağımız gelecek diş hekimliği günlerinde buluşmayı diliyoruz dedi.''

Çanakkale’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı
Çanakkale’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

 



Sağlık 23.11.2020 18:21:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22