Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı

Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı

“Marmara Hepimizin’’ sloganıyla İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Yalova ve Tekirdağ illeri ile eş zamanlı olarak Çanakkale'de Marinada müsilaj (deniz salyası) temizliğine başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘’Marmara Denizi Eylem Planı’’ kapsamında Marmara denizinde müsilaj (deniz salyası) kirliliğine yönelik en büyük deniz temizliği seferberliği, saat 14.00 itibariyle “Marmara Hepimizin’’ sloganıyla İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Yalova ve Tekirdağ illeri ile eş zamanlı olarak Çanakkale'de Marinada müsilaj (deniz salyası) temizliğine başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Marmara Denizine kıyısı bulunan 7 il valiliği ve belediye başkanlıkları, ilgili bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen genelgesi gereği Çanakkale’de marinada Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın da katılımıyla müsilaj temizliğine başlanıldı. 

Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı
Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı

Denizde kirliliğin azaltılması ve izleme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Çanakkale Marinada düzenlenen etkinlikte, ‘’Marmara Deniz Eylem Planı’’ çerçevesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla müsilaj toplama faaliyeti yapıldı. Denizin içine kurulan bariyerler ile kıyıya toplanan tabaka, su pompaları ve tankerlerin yardımıyla atık depolama bidonlarına dolduruldu ve denizden vidanjör tarafından çekildi.

Yapılan temizlik çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ‘’bugün burada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın koordinasyonunda müsilaj temizliği için toplanmış bulunuyoruz. Yapılan çalışmalarda 17 ton müsilaj çekildi. En kısa sürede denizlerin temizlenmesi için gerekli çalışmaların devam edeceğini belirten Vali İlhami Aktaş,  son günlerde özellikle Marmara Denizimizde bir sorunla karşı karşıyayız. Sadece kendi ülkemize mahsus bir şey değil. Yapılan araştırmalarda dünyada birçok yerde görüldüğü belirlenmiştir. Ülkemiz ve ilimizde de yoğun olarak yaşanmakta. Bunun bertaraf edilmesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde çalışmalara başlandı ve bir çalıştay düzenlendi.  Çalıştay da eylem planı açıklandı. 22 maddelik bir eylem planımız var. Bu eylem planında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla bir an önce denizlerimizi normale döndürmek için bugün itibariyle çalışmalara başlamış bulunuyoruz, diye konuştu.’’

Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı
Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı

Çanakkale Marina başlayan müsilaj temizliğine;  Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bnb. Ercan Oran, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi personeli, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği personeli, Suez Çanakkale personeli, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği çalışanları,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri ve Çanakkale Belediye personelleri katıldı.

Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı
Çanakkale’de Müsilaj Temizliği Başladı

 



Çanakkale 10.06.2021 12:42:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36