Çanakkale’ye Jeotermal Isıtmalı Seracılık Müjdesi

Çanakkale’ye Jeotermal Isıtmalı Seracılık Müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ege Bölgesine 2 yeni Tarıma Dayalı OSB yatırımının geleceğini belirterek, “Çanakkale Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Sera OSB’si yatırımına başlıyoruz dedi.

Kamudan özel sektöre, STK'lardan, üniversitelere kadar geniş bir yelpazede birçok sektöre hitap eden 4. Ege Ekonomik Forumu online olarak düzenlendi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen’in de katılım sağladığı forumda, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ege Bölgesine 2 yeni Tarıma Dayalı OSB yatırımının geleceğini belirterek, “Çanakkale Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Sera OSB’si ile Muğla, Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas OSB'sinin yatırımına da başlıyoruz. İnşallah 2023 hedefimiz; Ege illerindeki 17 olan tarıma dayalı İhtisas OSB sayısını 25'e ulaştırmaktadır dedi.’’

Bakan Pakdemirli Çanakkale’ye Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Sera OSB'si Yatırımına Başlanacağının Müjdesini Verdi

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan ÇTB Başkanı Kaya Üzen; Tarım sektörü, gayri safi yurtiçi hasıla içinde aldığı pay, istihdama olan etkisi, bitkisel üretimdeki öncülüğü, markalaşmış ürünleri ve ürettiği katma değer ile Çanakkale’nin öncelikli sektörleri arasındadır. Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok tarımsal ürün Çanakkale’nin geniş ve verimli topraklarında yetiştirilmekte olup il tarıma dayalı sanayi yatırımları için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Çanakkale’ye Jeotermal Isıtmalı Seracılık Müjdesi
Çanakkale’ye Jeotermal Isıtmalı Seracılık Müjdesi

Bu düşüncelerden hareketle; tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörü ile ilgili İlimizde yapılan vizyon projelerle birlikte, İlimizin tarımda Marka Şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediği düşüncesindeyiz.

Çanakkale Tarımın paydaşları olarak Sayın Valimiz başkanlığında Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda geçtiğimiz günlerde Çanakkale seracılığının gelişmesi için yaptığımız çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı.

Bakanlığımızın destekleri ile İlimiz çok kısa bir süre içerisinde sera merkezi haline gelecek. Ayvacık’ın Tuzla bölgesinde gerçekleşecek projemiz “Hem ihracata dönük bir çalışma hem de tüketicimiz için uygun fiyata ürün hedeflemekte” dedi.

Çanakkale’ye Jeotermal Isıtmalı Seracılık Müjdesi
Çanakkale’ye Jeotermal Isıtmalı Seracılık Müjdesi

Jeotermal Isıtmalı Seracılık Projesinin Çanakkale Tarımı İçin büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Üzen bu projenin İlimize kazandırılması ile ilgili olarak Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli başta olmak üzere, Çanakkale İş Dünyasına her platformda destek olan Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, Çanakkale iş insanlarının her zaman yanında olan, sorunlarını çözmek için tüm bürokratik süreçleri hızlandıran Değerli Grup Başkan Vekilimiz Sn. Bülent Turan ve Değerli Vekilimiz Sn. Jülide İskenderoğlu’na, tarımda marka kent Çanakkale’mizi daha da ilerilere taşımak için bizlerle sürekli işbirliği halinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sn. Erdem Karadağ ve ekibine, ayrıca emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.



Ekonomi 2.12.2020 12:55:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71