İçişleri Bakanlığı tarafından Jandarma ve Emniyet Müdürlükleri bünyesinde 81 ilde olduğu gibi Çanakkale’de de çevre, doğa ve hayvanları koruma birimi kuruldu. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyete geçen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) Çanakkale’de çalışmalarına başladı.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile birlikte zorlu geçen kış şartlarından dolayı, doğada yaşayan yaban hayvanlarının beslenmesi için yemleme faaliyeti gerçekleştirdi.
Doğa, çevre ve hayvan haklarının korunması için Emniyet ve Jandarma teşkilatlarında faaliyet gösteren Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerinin önemine değinen Vali İlhami Aktaş, toplum duyarlılığının arttırılarak çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçilmesinde önemli bir rol üstlenen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Birimlerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
HAYDİ Mobil uygulaması üzerinde oluşturulan ana ve ara yüzler aracılığıyla hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, hayvanların cinsel içerikli yayınlarda kullanılması, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama/oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma vb. adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda vatandaşlarımız tarafından kolluk kuvvetlerine anlık olarak ihbarda bulunabilecektir.
Hayvanların korunması konusunda herkesin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getirmeliyiz. Dostlarımızı korumak için, başlarına gelebilecek en ufak kötülükte #HAYDİ uygulaması ile bize haber vermenizi bekliyoruz.
HAYDİ uygulamasını mobil marketlerden indirmek için linkler;
http://apps.apple.com/tr/app/haydi/
http://play.google.com/store/apps/
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55