CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan küresel salgın nedeniyle hafta sonu devam eden sokağa çıkma yasağında Biga ve Çan’a bağlı köylerin muhtarlarını ziyaret ederek, “İktidarın gündeminde olmasa da köylünün artık takati kalmadı. Girdi maliyetleri nedeniyle mağdur olan köylü küresel salgın, karantina tedbirleri, kredi borçları nedeniyle ve artan girdi maliyetleri ile artık baş edemez durumda. Sadece gübre fiyatı bir önceki yıla oranla iki kat arttı” diye konuştu.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’na hafta sonu verilen arada, karantina tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan Biga ve Çan’a bağlı köylerin muhtarlıklarını ziyaret etti. Muhtarlardan köylerinin sorunları hakkında bilgi alan Özgür Ceylan, ziyaretlerine Cumartesi günü yoğun yağmur nedeniyle sele maruz kalan Biga’nın Kalafat Köyü’nden başlayarak, hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Baskından zarar gören tarım alanları ve binalarda incelemelerde bulunarak köy muhtarından bilgi alan Özgür Ceylan, “İktidarın bir an önce köylünün zararlarını tazmini gerekir. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına borcu olan köylümüzün de borçlarının faizsiz ertelenmesini bekliyoruz” dedi. Kalafat Köyü’nün ardından, Biga’nın Bahçeli, Hoşoba, Sinekçi, Kaşıkçıoba veKaldırımbaşı köylerinde köy muhtarlarını ziyaret etti. Ziyaretler sırasında muhtarlardan köylerinin sorunları hakkında bilgi alan Özgür Ceylan, Saray’ın halktan çok uzak olduğunu ifade ederek, “İktidarın gündeminde olmasa da köylünün artık takati kalmadı. Girdi maliyetleri nedeniyle mağdur olan köylü küresel salgın, karantina tedbirleri, kredi borçları nedeniyle ve artan girdi maliyetleri ile artık baş edemez durumda. Sadece gübre fiyatı bir önceki yıla oranla iki kat arttı” diye konuştu.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Pazar günü ise Çan’ın Yeniçeri, Yuvalar, Hacılar, Çomaklı, Maltepe, Altıkulaç, Okçular, Helvacı ve Emeşe köylerinin muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Özgür Ceylan, karantina sürecinde çiftçinin sorunlarının katlanarak arttığını belirtirken, “Pandemi ve karantina şartlarında tarım ürünlerinin pazarda fiyatları katlanarak artarken, bu artıştan hiçbir şekilde yararlanmayan üreticinin borçları katlanmıştır. Çiftçi bir sene sonra üretim yapabilecek durumda değildir. Çiftçi borçları faizsiz ertelenmeli ve hibe destekleri sağlanmalıdır” dedi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55