CHP Biga Kongresi Gerçekleşti,159 oy ile Cemal Mantar Yeniden Başkan Seçildi

CHP Biga Kongresi Gerçekleşti,159 oy ile Cemal Mantar Yeniden Başkan Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Örgütü'nde, gerçekleştirilen tek adaylı seçimin ardından CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar yeniden göreve seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Biga İlçe Kongresi’ne başta Çanakkale Milletvekilleri olmak üzere Çanakkale Merkez, Biga ve diğer ilçe ve belde yetkilileri, oda ve dernek başkan ve yöneticileri, siyasi parti yetkilileri, muhtarlar, partililer ve basın mensupları katıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Divan Kurulu Başkanı olurken Özge Elmas ve Yalçın Çalı Katip üyesi seçildi. 

Açılış konuşmasını Özgür Ceylan; “ Çok kıymetli kongre delegelerimiz, İYİ Parti’nin değerli yöneticileri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Kongre üyelerimize bana bu görevi verdikleri için teşekkür ediyorum. Kendi ilçemin Divan Başkanlığı’nı yapmak onur verici.Bir seçim geçirdik. Bu seçimin neticesinde beklediğimiz sonucu alamadık. Biga özelinde üzerimize düşeni yaptığımı düşünüyorum. Oyumuzu arttırdık, elimizden geleni yaptık ama yeterli olmadı. Türkiye genelinde istediğimiz sonuçlar olmadı. Çanakkale genelinde ne kadar iyi sonuçlar elde etsek de Türkiye genelinde istediğimiz sonuçlar elde etmeyince istediğimiz sonuçlar olmuyor.
Biz yılmadan, yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Çünkü hala ülke iyi yönetilmiyor, hala siyasi baskılar devam ediyor, hala yolsuzluklar devam ediyor, hala doğamız talan ediliyor, hala kaynaklarımız peşkeş çekiliyor, ülke hızla fakirleşiyor. Yoksulluk var, işsizlik var, gençlerimizin hepsi dışarıya gitmek istiyor. Yaşanamaz hale gelen bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bizde mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Bu süreç bizim için bir yenilenme süreci. İl, ilçe kongrelerimizle beraber başlayacak yenilenme yeni kadrolarla, yeni bir nefes, yeni bir hedef belirleyeceğiz. Bu yenilenme sürecini bir fırsata dönüştürerek kendi içerimizde de hesap yaparak, yanlışlarımızı ortaya koyarak geçirmeliyiz. Nerde hata yaptığımızı düşünmeliyiz. Kurumsal yapımızda yapılması gereken değişiklikleri yapmalıyız. Hiçbir kurumsal yapı değişikliği tek başına bir şey ifade etmez, kadrolarda da yapacağımız değişikliklerle yeni nefesler, yeni çalışma arkadaşlıkları oluşturmalıyız. Bu bizim için bir fırsattır.Bugün Biga İlçe Kongresi ile Çanakkale kongrelerine başlıyoruz. İnşallah bu değişimin, dönüşümün, kendi yenileme sürecinin fitil ateşini burada yakıyoruz. Bizim genlerimizde, yapımızda var. Türkiye Cumhuriyeti’nde bu Atatürk İlke ve İnkılapları olduğu sürece, Cumhuriyetimiz başımızda olduğu sürece, Cumhuriyetimizden taviz vermediğimiz sürece Cumhuriyet Halk Partisi var olmaya devam edecektir.Önümüzde bir yerel seçim var. Ben bu yerel seçimde oldukça iddialı olduğumuzu düşünüyorum. Adaylığını açıklayan iki tane adayımız var. Bu bir fırsat bizim için. Biz bu yenilenme ve değişim sürecini güzel bir şekilde geçirerek 2024 seçimlerinde Biga Belediyesi seçimlerinde alacağımıza inanıyorum. Kendimize bu hedefi koyduk ve bu hedef ulaşabileceğimiz bir hedef. Ayrıca ulaştığımız bir hedef. Çok çalışarak, disiplinli çalışarak, birbirimize saygı duyarak, birbirimize küsmeyerek bu süreci aşacağız.  Herkese Biga İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kongre Yönetim Kurulu Çalışma raporu ve hesap raporu okunmasıyla devam etti. Kongrede Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Meclis Üyesi Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Doğan Ateş  birer konuşma gerçekleştirdiler. Dilek ve teminnelerin ardından CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar bir konuşma gerçekleştirdi. 

Mantar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partimizin, Biga İlçe Başkanlığı Olağan Kongresine hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz.

Bu anlamlı günde partimize değer verip güç kattığınız için, burada bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Kaybedilmiş bir genel seçimin hemen ardından kazanmak zorunda olduğumuz bir yerel seçim arifesindeyiz. Bugün partimizin Biga ilçe kongresini yapıyoruz. Kongremizin ilçemize, örgütümüze ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Biz, bugün ki kongremizi üzerimizde ki ölü toprağını attığımız, yeni hedeflerin, yeni zaferlerin başladığı bir dönemin başlangıcı olarak kabul ediyoruz.  Üyelerimizin desteğini sonuna kadar üzerimizde hissediyoruz. Üyelerimiz, delege seçimlerimizde iradelerini ortaya koydu. Bigamızın bütün mahallelerinde bizlere inandı, destek verdi. Tek ses, tek yürek oldu.  Yepyeni umutlara, yerel seçimde iktidara inandı.  Tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Desteğiniz bizi onurlandırdı. Çalışma şevkimizi daha da arttırdı. Partimize güç kattı.
Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Şimdi sıra biz de. Daha önce ifade etmiştim. Bugün huzurlarınızda tekrar etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar olarak, yönetim kurulumda birlikte görev yaptığım ilçe yöneticisi arkadaşlarım adına, Biga’da, Karabiga’da ve Gümüşçay’da Belediye Başkan Aday Adaylarımız adına, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız adına söz veriyorum, bugünden itibaren 31 Mart gününe kadar gece gündüz demeden, sıkmadık el, çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayana dek çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Biga’da, Karabiga’da ve Gümüşçay’da belediyeleri kazanacağız. İddialıyız! Biz inanıyoruz. Sizde inanın. Partimize inanın. Kendinize inanın. Belediye başkanı adaylarımıza güvenin.  Biga’da tarihi birlikte yazmak ve yerel iktidara sahip olmak için gelin birlikte çalışalım. Güç verin. Destek olun. Emin olun, biz bir ve beraber olduğumuzda önümüzde kimse duramaz.

31 Mart Yerel seçimlerinde hedefimiz büyük. Bunun için plan ve programlarımız hazır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu memleketin öz evlatlarıyla, birlikte yaşadığımız memleketimizin geleceğine talibiz. Bigalı hemşerilerimizden destek istiyoruz. Biga ilçe merkezimizde genel seçimlerin hemen ardından çalışmaya başladık. Herkes bilsin ki; partimizi ilçemizde birinci parti yapmak, belediyeleri kazanmak ve sözümüzü yere düşürmemek için yılmadan usanmadan çok çalışacağız.

Birbirimize olan inancımız tamdır.  Üyelerimize olan güvenimiz tamdır.  Planlı ve programlı şekilde çalışarak kazanmaktan başka bir düşüncemiz yoktur.  Bigalı hemşehrilerimize verdikleri sözleri tutmayan, en temel ihtiyacımız olan suyu bile doğru düzgün veremeyen, iş bilmezliğin isminin gönül belediyeciliği olduğu bu vasat yerel yönetim anlayışını ilçemiz haketmiyor. Halkımız seçim dönemi verdiği sözleri unutan değil, gerçek manada sözününeri, çalışkan bir belediye başkanı bekliyor.

Bugün, tertemiz bir sayfa açarak başladığımız, birbirimize inandığımız, destek olduğumuz, birlikte mücadele edeceğimiz bu yolun sonu zaferdir.  Cumhuriyet Halk Partimizi ilçemizde iktidara taşımak için bugün hep birlikte iktidar ateşini yakıyoruz. Kıymetli hemşehrilerimiz bilsinler ki; hiçbir adayımız oy kazanmak için sizlere yalan söylemeyecek. Tutmayacakları namus ve şeref sözleri vermeyecek. Seçildikten sonrada sizlerin verdiği yetkiyle maaş alıyor, sizlere hizmet ediyorsa bunun da hesabını vereceklerdir.

Konuşmalarıma burada son verirken; Bugüne kadar partimize hizmet etmiş, emek vermiş ve ahirete uğurladığımız büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Partimize hizmet etme yarışında görev alan, sorumluluk sahibi olanlara, seçilmişlerimize görevlerinde başarılar diliyorum.  Bu güne kadar her daim yanım olan eşime ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum.  Kongremizin parti içi birlik ve beraberliğimize katkı sunmasını diliyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Şimdi de birlikte sorumluluk aldığımız, partimizi yerel seçimlerde ilçemizde iktidara taşımak için gece gündüz çalışacak ilçe yöneticilerimizi sahneye davet ederek sizlerle tanıştırmak istiyorum.”

Yapılan kongrede tek liste ile seçime giren Cemal Mantar Biga İlçe Başkanlığı’na seçildi. Kongre seçiminde kullanılan 159 oyun tamamı Mavi Listeye verildi.



Siyaset 10.08.2023 11:48:56 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00