CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün 18 Eylül Biga’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Mesajı

CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün 18 Eylül Biga’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Mesajı

CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün 18 Eylül Biga’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, ilçemiz Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk açıklamasında, ‘’İlçemiz Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, mesaj yayınladı. Öztürk, kurtuluş dönemini saygı ve minnet ile hatırlarken, Bigalıların en iyisini hak ettiğinin altını çizdi.

Öztürk, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal egemenliğe dayanan, bağımsız yeni Türk Devleti’ni kurma ülküsünü yaşama geçirmek amacıyla Samsun’a çıkışı, şanlı tarihimizde önemli bir dönüm noktası, aydınlığa uzanan süreçte atılmış çok yönlü ve kararlı bir adımdır.

Padişahlık sisteminin çöktüğü, milletin kendi benliğini aradığı bu dönemde yurdumuzun dört bir yanı düşman işgali altındayken İlçemiz Biga’da kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’den gelecek bir ışık bekliyordu. Gazi Mustafa Kemal’den gelen haber ile birlikte dönemin önde gelen din adamlarından olan Müftü Hamdi Bey’in cesareti sayesinde kurulan Biga Müdafa-i Hukuk Cemiyeti; dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ağa, Hacı Zakir Efendi, Hafız Abdullah,  Dızman Ahmet Ağa ve Veteriner Hüseyin beyin kararlı tutumları sayesinde Biga eşrafı düşmana karşı tek yürek olmuş ve Kaymakam Hamdibey’in kararlı adımları sayesinde ilçemiz Biga, 18 Eylül günü Yunan işgalinden kurtulmuş ve şanlı Türk bayrağı göndere çekilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’dan yaktığı ateş sayesinde esareti kabul etmeyerek hür ve bağımsız devlet için mücadeleye başlayan, kalplerine vatan sevgisi olan iman dolu yüce Türk milleti, tüm ülkede olduğu gibi Biga’da da tüm imkânsızlıklara rağmen tarih yazarak, canı ve kanıyla bugün ki Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere emanet etmiştir.

Bizler bu emanetin bekçileri olarak; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kaymakam Hamdi Bey ve Biga Müdafa-i Hukuk Cemiyetinde canlarını hiçe sayarak vatan olma ülküsü peşinden gitmiş ve ilçemiz Biga’yı düşman işgalinden kurtarmış olan tüm büyüklerimizi şükran, rahmet ve minnet ile anıyoruz. Emanetleri baş tacımızdır. “ ifadelerine yer verdi.

Biga’nın ve Bigalının Hakkı Ancak Çalışarak Ödenir

Mesajının ikinci bölümünde ilçemiz Biga’nın tarihsel büyüklüğüne ve günümüz şartlarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, “ Biga’nın ve Bigalının hakkı verilen sözler yerine getirilerek ve çok çalışılarak ödenir” ifadelerine yer verdi.

Osman Öztürk “ ilçemiz Biga Osmanlı Devleti döneminde sancak beyliği yapan stratejik öneme sahip önemli bir merkez olduğunu ortadadır. Kurtuluş Savaşının ardından il merkezi Çanakkale’ye taşınmış ve Biga ilçe olarak belirlenmiştir. O dönemden bu tarihe kadar Biga önemli bir yol kat etmiş; tarımı, sanayisi ve sosyal hayatı ile Çanakkale’ye örnek bir şehir olmuştur. Biga, bir ilçeden öte artık bir kenttir. Bigalılar her şeyin en iyisine layıktır. Bu sebeple Bigalılara verilmiş olan ve Bigalıların beklediği vaatler vardır. Gür bir sesle haykırıyoruz ki; Biga’mızın ve Bigalıların hakkı verilen sözler yerine getirilerek ve çok çalışılarak ödenir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Biga ile örgütü olarak Bigalı hemşehrilerimize verilen sözlerin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.’’



Siyaset 17.09.2020 13:08:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71