CHP Biga İlçe Başkanı Öztürk Siz Showunuzu Yapın Bize Bir Bigalının En Ufak Mutluluğu Yeter

CHP Biga İlçe Başkanı Öztürk Siz Showunuzu Yapın Bize Bir Bigalının En Ufak Mutluluğu Yeter

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk 7 Aralık Pazartesi günü saat 13:30’da parti binasında basın açıklaması yaptı. Başkan Öztürk, Biga Belediyesi çalışmaları hakkındaki gelişmelere değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk 7 Aralık Pazartesi günü saat 13:30’da parti binasında basın açıklaması yaptı. Başkan Öztürk, Biga Belediyesi çalışmaları hakkındaki gelişmelere değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk yaptığı açıklamada ‘’bulunduğumuz şu zor günlerde pamdemi dolayısıyla yakınlarını kaybedenlerimizin başı sağ olsun. Hastaları olanlara ve karantinada olanlara Allah sabır versin. Ayrıca işlerinden olan dükkânları kapanan bütün esnafımıza da dayanma kuvveti versin.

Bu basın açıklamasını yapma nedenimize gelince elle tutulur hiç bir yapmamasına 1.5 seneye yakın çok borç bıraktılar, bahanesini bulan belediyemiz level atlayıp bu bahaneden sıkılmış olacaklar ki, siz bizi çalıştırmıyorsunuz bahanesine geçtiler. Ama ona bile yanlış geçtiler. Bunun için bir video bile hazırlatarak yapılan yeni bahaneye geçişimiz daha başında yanlış çünkü bu arkadaşlarımızın söylemeye çalıştığı bizi çalıştırmıyorsunuz, ya da kendi parti büyüklerinin dediği topal ördek belediyecilik bizdeki gibi olmuyor. Bunu da bir yerlerden duymuşlar ama yanlış duymuşlar. Eğer bir belediyede belediye meclis üye sayısı üstünlüğü bir tarafta belediye başkanı bir tarafta olur. Başkan karar almakta zorlanırsa bu denilen olay böyle gerçekleşmektedir. Fakat bildiğiniz üzere Biga Belediyemizde böyle bir durum bulunmamaktadır. Yani biz istemesek bile oy çokluğuyla bütün teklifler geçmektedir. Yani biz sizi çalıştırmak istemiyor değiliz, sadece sizde çalışmaya niyet yok. Tek sorun bu!

CHP Biga İlçe Başkanı Öztürk Siz Showunuzu Yapın Bize Bir Bigalının En Ufak Mutluluğu Yeter
CHP Biga İlçe Başkanı Öztürk Siz Showunuzu Yapın Bize Bir Bigalının En Ufak Mutluluğu Yeter

 

Yeni bir bahane bulana kadar bunu kabul edin. Bahsi geçen konu önce neden evet deyip, sonra 9 milyon borçlanmaya hayır dediğimiz. Biz CHP grubu olarak ilk bu teklifle geldiğinizde videoda da yaptığımız açıklama ile sabittir. Belediyemizin ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi sürecinde belediyemize bir nebzede olsa pandemide çalışması için bir destek olarak evet dedik sonraki süreçte baktık ki kendilerinin verdiği faaliyet raporunda da anlatıldığı üzere pandemiye ayrılan sadece 1 milyon civarı bir miktar var. Biz her ne kadar o rakamı bile inandırıcı bulmasak da, 4 aya yakın bir süre sonra biz bu parayı kullanamadık diye tekrar gelinip tekrar borçlanalım dendiğinde, evet pandemi devam etmekteydi. Fakat bizler etrafımızda ne maske dağıtımı, ne erzak kolisi, ne ilaçlama, ne yol temizliği, çünkü ilk pandemi sürecinde çok azda olsa bunlardan bir nebze görüyorduk. Fakat sonraki süreçte bunların hiç birisini yani pandemiye yönelik bir harcama olmayınca, bu borçlanmaya da lüzum kalmamıştır.

Eğer işin içinde başka iş yoksa çünkü şimdi işin doğrusuna gelelim. 1.5 yıllık süre zarfında biz muhalefet olarak size yaklaşık (tarihleri ve miktarları) 25.5 milyon borçlanma yetkisi vermişiz. (listesi ile beraber) 39 adet gayrimenkul satmışsınız. Özelleştirdiğiniz birçok yerden 1 yıllık kiralarını peşin almışsınız. Bu kadar para gelirken sıkıntı yokta, sonuncuya hayır değince siz bizi çalıştırmıyorsunuz. Şimdi işin birde gerçeğine bakalım bu kadar para gelmesine rağmen, belediyenin yaptık dediği son anlardaki bütün projeleri billboardlara boy boy astığı, bütün projeleri bir inceleyelim.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki devlet yani merkezi hükümet ayrı, belediye ayrı yerlerdir. Yani bizler devlet imkânlarından yararlanmak için vergiler öder belediye imkânlarından da yararlanmak için, ayrıca su parası, çöp, emlak vergisi gibi vergiler öderiz. Devletimiz de bunun karşılığında burayı a partisi, b partisi yönetiyor demez, hizmet getirir. Belediyeler yerelde devlet hizmetlerinden farklı hizmetler yaparak o bölgeyi geliştirir şimdingelelim demek istediğimize...

Şimdi sonuç olarak belediyemiz sade bu kadar yaptık dediği işte 2 tane 4 duvar... Peki, o zaman bu tahmini 35 milyon civarı ekstra gelen para belediyenin eski borçlarında daha önceki basın açıklamamızda anlattığımız belediyeden de bir yalanlama gelmediğine göre, doğru saydığımız ödenen sadece 500 bin olduğuna göre yapılan yatırımlarda da belediye kasasından hiç bir çıkış olmadığına göre, bu paranın kalanı nerde diye sormadan edemiyoruz.

Şu gözle görülen büyük bir gerçek ki, bu gemide büyük bir delik var ve su alıyor. Fakat muhalefet olarak elimizden geldiğince yardımcı olmakta bizim vazifemiz. Bu delik nasıl kapanır bir nebzede olsa yol göstermeye çalışalım.

Biga Belediye Başkan Yardımcıları etraf ilçe başkanlarıyla aynı maaşı almadığı zaman,

Belediye meclis üyeleri müdür yapıldığında maaşları bilindiği zaman,

Belediyedeki müdürlere kiralanan araç değerleri kontrol edildiği zaman,

Belediye Başkanı Biga’nın yollarını 2 çeker araba çıkmadığında, yolu yapmak yerine arabayı 4 çekeriyle değiştirmediği zaman,

Belediye personeline verilen araçlardan Biga Belediyesi yazıları sökülüp araçlar özel araçlara dönüştürülmediği zaman,

Biga Belediyesinin imkânlarıyla etraf Belediye Başkanı yakınlarına iş yeri inşaatı yapılmadığı zaman,

Geçen basın açıklamasında demiştik, patron çıldırdı. Düğün salonu alana çay bahçesi bedava. Meğer kampanya bitmemiş. Çay bahçesi alana elektrikte bedavaymış. Bunlarda evrakları yani belediyenin elektriği bedava dağıtılmadığı zaman bu delik bir nebze küçülür.

Biz asla merkezi hükümetin buraya yatırım yapmasına karsı değiliz. Sadece bunları belediye olarak biz yaptık diye, halka resmen yalan söylemenize karşıyız. Merak etmeyin! Her ilçeye pota projesi siz olmasanız da yapılacaktı. Tüm ilçelere yapıp Biga’yı bırakacak halleri yok.

O yüzdendir ki biz sizi çalıştırmak istemiyor değiliz. Sizin çalışmaya niyetiniz yok. Biz size şimdi Biga hizmet gelmemesi için çalışacak nedir? Biga’ya göz göre göre ihanet etmek nedir?

Asıl onu anlatalım Biga’ya... Kendileri çoğunluktayken gelen takılan her çeşmeye sanki kendi altınlarını bozdurup da yapmış gibi kurdele kesme kuyruğuna gelenler... Biga’nın 31 köyüne hizmet gelmesi sırf bu bütçeyi CHP yaptı diye, onların oy çokluğuyla geçti diye birde katılmıyorum yazarak Biga’ya asıl ihaneti etmişlerdir.

Siz isteseniz de istemeseniz de Biga bu hizmetlerin hepsinin en iyisine laiktir. Biz önümüze duvarlarda örseniz, sizin 18 yıldır yapamadığınız birçok şeyi, size rağmen yapmakta kararlıyız. Bizler sizin gibi değiliz. Siz bizi kendi döneminizde ve hatta elinizden geldiğince hala hiç bir açılışa çağırmamak da direniyorsunuz.

Şimdiden burada basın önünde söylüyorum, bu köylere yeter ki bu hizmetler gelsin. Yeter ki Bigama en ufak bir hizmet gelsin. Açılışında elindeki makası size vermeyen Osman namerttir. Siz showunuzu yapın. Bize bir Bigalının en ufak mutluluğu yeter, dedi.’’



Siyaset 7.12.2020 18:35:00 0
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71