CHP’li İrez: Bütçe Siyasi Gerekçelerle Siyaset Alet Edilerek Dağıtılmamalı

CHP’li İrez: Bütçe Siyasi Gerekçelerle Siyaset Alet Edilerek Dağıtılmamalı

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici’nin KÖYDES açıklamasının ardından CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici’nin KÖYDES açıklamasının ardından CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez açıklamalarda bulundu.

Plan Bütçe Komisyonunu Bigalı İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez’in yönettiği Çanakkale İl Genel Meclisi’nin 2021 Yılı Mali bütçesinden Biga köylerine 2 milyon 900 bin lira bütçe ayrılmıştı. Ardından yaşanan bütçe krizi ve sonrasında CHP’li Nejat Önder’in CHP’den Ak Parti’ye geçişiyle İl Genel Meclisi’nde yönetim de değişmişti.

Bugün Ak Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici Köydes’ten Biga’ya ayrılan payın 5 milyon 189 bin 55 lira olduğunu duyurdu. Yönetimin değişmesiyle Köydes’ten Biga’ya ayrılan pay arttı.

İl Genel Meclisi’nde Nejat Önder’in parti değiştirerek Ak Parti-MHP ittifakının desteğiyle İl Genel Meclisi’nde başkan seçilmesinin yankıları sürüyor. Haberin yayınlanmasının ardından Medya Lokum’a ulaşan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez açıklamalarda bulundu.

CHP’li İrez, 2021 yılı bütçesinin hazırlanışında köylerin ihtiyaçlarını baz aldıklarını ifade ederken; “biz köylerimizin ihtiyaçlarına göre bir bütçe hazırladık. Tüm Çanakkale bütçesini de bu şekilde hazırlamıştık. Şeffaf olarak nereye ne yapılacağı da o bütçede yazıyordu. Bütçenin detaylarını da hem muhtarlarımıza, hem de sizin aracılığınızla kamuoyuna açıklamıştık. Şimdi bir bütçe rakamı hazırlandı. Ancak detayları bilmiyoruz. Bizler köylerimizin ihtiyaçlarıyla ilgili yapılması gereken işlerin olduğunun tespitini yaptık ve bütçe hazırladık. Şimdi yönetim değişti. Bütçe rakamı açıklandı. Bu bütçenin köylerimizin ihtiyaçları için nasıl kullanılacağının takipçisi olacağız. Köylerimizin acil çözülmesi gereken sorunlarının kullanımında bu bütçenin harcanıp harcanmayacağının takipçisi olacağız. Eğer bu bütçe bu sorunların çözümünde kullanmazsa da, kimlerin engel olduğunu isim isim açıklayacağız, şeklinde konuştu.’’

Bütçenin Çanakkale İl Genel Meclisi’nde kabul edildiği halde Çanakkale Valisi tarafından kabul edilmediğini de hatırlatan CHP’li Biga İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez; “bütçeyi kanunlara uygun olarak, herhangi bir kanunsuz kararın altına imza atmayarak hazırlamıştık. Ancak Sn. Çanakkale Valisi ve Ak Parti grubunun politik nedenlerle ve İçişleri Bakanlığı da bu işe alet edilerek politik bir kararın altına imza attılar. Hep birlikte bütçenin iptal olmasına neden oldular. Biga’ya ve diğer ilçelere ayrılan para mevcut bütçe içinde duruyor. Bu bütçenin kullanımında şeffaf bir şekilde hangi işlerin yapılacağının da yer alması gerekiyor. Biz bunu geçtiğimiz yıl başarıyla uyguladık. Buradaki bütçe siyasi gerekçelerle, siyaset alet edilerek dağıtılmamalı. Bunun takipçisi olacağız, ifadelerini kullandı.’’

CHP’li İl Genel Meclisi Başkanlığı’nın hazırladığı 2021 bütçesinde köylerle ilgili yapılacak çalışmalar kamuoyuna açıklanmıştı. Bütçenin nasıl kullanılacağına Cumhur İttifakı karar verecek. Daha önce hazırlanan bütçede Biga köyleri için ayrılan pay şöyle dağıtılmıştı:

CHP’li İrez: Bütçe Siyasi Gerekçelerle Siyaset Alet Edilerek Dağıtılmamalı
CHP’li İrez: Bütçe Siyasi Gerekçelerle Siyaset Alet Edilerek Dağıtılmamalı

 



Siyaset 3.05.2021 18:17:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36