ÇOMÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Koron Virüs Komitesi Toplantı Gerçekleştirdi

ÇOMÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Koron Virüs Komitesi Toplantı Gerçekleştirdi

Ülkemizde yeni Korona Virüs salgını nedeniyle ilimizde Pandemi hastanesi ilan edilen ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi normalleşme sürecinde hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için Korona Virüs Komitesi toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihal Arzu Mirici, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof.Dr.Alper Akçalı, Ameliyathane Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Güçlü, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Alper Şener, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Hakan Aylanç, Hastane Başmüdürü Serap Yontar, Başhemşire Nazmiye Sınmaz , Müdür Yardımcıları İbrahim Demir ve Levent Çiftçi katıldı.

Toplantıda Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur, ‘Dünyanın birçok ülkesi ile birlikte ülkemizde de görülen Yeni Korona virüs (COVID-19) salgınının, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumların aldığı önlemler doğrultusunda COVID-19 vakalarının artış hızının yavaşladığını, normalleşme kapsamında 1 Haziran itibari ile poliklinik hizmetlerinin sınırlı kapasite ile verilmeye başlanacağını, ancak sosyal mesafe, izolasyon, kalabalık ortam kontrolü gibi tekniklerin uygulanması gerektiğini dolayısı ile aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Tedbirlerin amacının mevcut salgın yayılım hızını yavaşlatılması, ihtiyaç duyulan acil servis ve yoğun bakım üniteleri için gerekli kaynakların korunmaya devam edilmesi, sosyal izolasyona destek verilmesi, hastalarımızın ve çalışanlarımızın sağlıklarının korunması olduğunu belirtti. Hastalarının sağlıklarını önemsediklerini belirten AKDUR, geçici olan bu durum için anlayış beklediklerini bu kapsamda hastane genelinde aşağıda belirtilen tedbirlerin uygulanacağını ifade etti.

ÇOMÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Koron Virüs Komitesi Toplantı Gerçekleştirdi
ÇOMÜ Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Koron Virüs Komitesi Toplantı Gerçekleştirdi

-    Hastanemiz binalarına cerrahi maske olmadan giriş mümkün olmayacaktır.
-    Hastanemiz girişlerinde vücut ısısı (ateş) ölçümleri yapılacaktır.
-    Hastanemiz poliklinikleri sadece randevulu hastalara 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren hizmet verecektir. Poliklinik muayene randevuları hastanemiz web sitesi ile randevu telefonlarından alınabilecektir.
-    Cerrahi bir müdahale ve sonrasında iyileşme süreci, vücut için bir yük ve bağışıklık sisteminizin yavaşlamasına neden olacaktır. Bu nedenle hastanemizde bir süre daha aciliyeti bulunmayan ameliyatlar ve ameliyatsız işlemler konu ile ilgili öneriler sonlanıncaya ve gereken düzenlemeler bitirilinceye kadar gerçekleştirilemeyecektir. Belirli bir süre sadece acil hastalar, ertelenemeyen kanser ameliyatları, kırığı veya acil yaralanması olan ve ameliyat sonrası akut komplikasyon yaşayan hastalarımıza hizmet vermeye devam edilecektir.
-    Yataklı tedavi ünitelerine refakatçi dışında hasta yakınları alınmayacak hasta ziyareti mümkün olmayacaktır.
Tüm dünyayı sarsan bu salgın karşısında, toplum sağlığının korunması için hepimiz gerekli yasal düzenlemelere ve yetkili kurumların önerilerine uymak mecburiyetindeyiz. Umuyoruz ki, yapılan düzenlemeler ve alınan önlemler dünya çapında yayılan bu ciddi salgın ile mücadelede bizlere katkı sağlayacaktır. Anlayışınız için tekrar teşekkür ederiz. Sağlıkla kalın dedi.



Sağlık 9.06.2020 16:58:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36