ÇOMÜ’de Diyaliz Ünitesi Açıldı

ÇOMÜ’de Diyaliz Ünitesi Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ Hastanesi Diyaliz Ünitesi açılışı gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ Hastanesi Diyaliz Ünitesi açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Baştürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, ÇOMÜ Hastaneleri Başmüdürü Serap Yontar, Diyaliz Ünitesi Sorumlusu  Dr. Öğretim Üyesi Serkan Bakırdöğen’in  yanı sıra ÇOMÜ’lü akademiyseler ve sağlık çalışanları katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat diyaliz ünitesinin açılışında yaptığı konuşmada merkeze dair bilgilendirmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, böbrek rahatsızlığı olan hastaların diyaliz merkezinden 7 gün 24 saat hizmet alabileceğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Bölgede Böbrek Nakli Yapan Tek Hastane: ÇOMÜ Hastanesi

“ÇOMÜ diyaliz ünitesi bünyesinde;  poliklinik hizmet birimi, son teknolojiyle donatılmış 11 adet hemodiyaliz cihazı, Çanakkale’de ilk ve tek olan periton ünitesini bulunuyor. Çanakkale il genelinde 412 kişi böbrek yetmezliğine bağlı diyaliz hastası ve bölgede böbrek nakli yapan tek hastane ÇOMÜ Hastanesi. Bu merkezle birlikte daha güçlü bir hizmet veriyor olacağız. ÇOMÜ Hastanesinde bugüne kadar 112 kişiye böbrek nakli yapıldı. Şu an 232 hastamız da böbrek nakli olmayı bekliyor. Bu merkez sayesinde daha çok kişiye ulaşabileceğiz. Bu bağlamda bu merkez çok önemliydi. Diyaliz ünitesinin açılmasına katkı sunan herkese ve özellikle başta valiliğimiz ve il sağlık müdürlüğümüze sonsuz teşekkür ediyorum”  

Açılış konuşmasının ardından diyaliz ünitesinin açılmasına katkı sunan hayırsever bağışçılar; Tolga Yelçioğlu ve Avukat Recep Kemahlı adına Sevinç Bilgeci’ye günün anısına hediye takdimi yapıldı. 

Açılış programı kurdele kesilmesinin ardından, ÇOMÜ Hastanesinde tedavi gören hayırsever Recep Kemahlı’nın protokol tarafından ziyaret edilmesiyle sona erdi. 

 



Sağlık 26.02.2022 20:59:00 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19