ÇTB 2021 Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

ÇTB 2021 Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Abdullah Deniz başkanlığında, borsa konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Abdullah Deniz başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla korona virüs tedbirleri kapsamında Borsa konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, sektörel sorun ve çözüm önerileri, COVID-19’un ekonomiye etkileri ve borsanın Mart ayı faaliyetleri değerlendirildi.

ÇTB Mart ayı Olağan Meclis toplantı öncesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delege seçimi yapıldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Birlik Genel Kurul Delegeliğine Meclis Üyesi Ahmet Uzun seçildi.

Meclis toplantısının açılışında konuşan ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Ekonomi Reform Paketi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Ekonomi reform paketinin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olmak üzere 4 ana temel üzerine inşa edildiğini belirten Deniz, paketin tüm sektörleri içerisine alacak şekilde istikrarlı büyümeyi hedefine aldığını söyledi.

ÇTB 2021 Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
ÇTB 2021 Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Açıklanan ekonomi paketinin fiyat istikrarının sağlanması, yatırım ikliminin iyileştirilmesi, istihdamın desteklenmesi, bütçenin disipline edilmesi ve kamuda israfın önlenmesine yönelik içeriğiyle son derece pozitif düzenlemeler içerdiğine değinen Abdullah Deniz, “850 bin esnafımızın gelir vergisinden muaf tutulması, beyan yükümlülüklerinin kaldırılması ve ilave istihdam sağlayan firmaların 100 bin lira kredi kullanabilecek olmaları da cesaret verici bir adımdır. Özellikle küresel ölçekte pandemi sürecinin etkilerinin görüldüğü bir dönemde uygulamaya konulacak bu reform paketi yatırımcıya güven sağlayacağı gibi istikrarlı büyümeye de katkı sunacaktır. Ekonomiye can verecek ve katkı sunacak tüm yapısal reformları canı gönülden destekliyoruz, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere iş dünyamız adına şükranlarımızı sunuyoruz dedi.’’

Konuşmasında, Çanakkale’nin Korona virüs risk haritasında yüksek riskli iller arasından çok yüksek riskli iller kategorisine doğru yükselişe geçtiğine dikkat çeken Abdullah Deniz “Şehrimiz yeni kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ile turuncu renkte belirtilen yüksek riskli iller arasında yer alıyordu. Fakat maalesef son dönemlerdeki artışla birlikte kırmızı renkle belirtilen çok yüksek riskli iller arasına dâhil oldu. Bu renk tablosunu değiştirmek elimizde. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına istisnasız uymamız gerekiyor. Tedbirleri kesinlikle elden bırakmamamız gerekiyor. Şehrimizin renk tablosunu mavi renge ancak hep birlikte kurallara riayet ederek dönüştürebiliriz ifadelerini kullandı.’’

Meclis Başkanı Abdullah Deniz konuşmada kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart 2021’de sona ereceğini anımsatarak, reel sektörün normal çalışma düzenine geçene kadar kısa çalışma ödeneğinin sürdürülmesine ihtiyaç duyduğunu da ifade etti. 

Başkan Deniz ayrıca “Yenice kırmızıbiberimiz ve Geyikli zeytinyağımız da coğrafi işaret tescil belgesi almıştır. İlimize hayırlı uğurlu olsun emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu ürünlerimiz ile coğrafi işaretli ürün sayımız 7'ye yükselmiştir. Coğrafi işaret tescili ürünlerimiz sayesinde hem üreticilerimiz kazanacak hem de tüketicilerimiz doğru ürünle buluşacaktır. Bundan dolayı bizlerde Ticaret Borsası olarak İlimiz coğrafi işaret tescil alma çalışmalarında her zaman yer alacağız dedi.’’

ÇTB 2021 Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
ÇTB 2021 Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Meclis Başkanı son olarak ÇTB Meclisine yeni katılan Meclis Üyesi Yahya Çakıroğlu’nu Meclis Üyelerine tanıtarak kendisine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Açılış konuşmasının ardından Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından 2021 Şubat Ayı Gelir Gider Mizanı ve Nakit Tablosu Meclise sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Mizan sunumun akabinde, her ay Meclis Toplantısı öncesinde çalışmalarını gerçekleştirmek üzere görev alacak Hesaplar İnceleme Komisyonu üye seçimi gerçekleştirildi.

Toplantıda daha sonra Akreditasyon Sorumlusu Gözde Kartal tarafından Akreditasyon Sistemine ilişkin 2020 yılı ve üç yıllık değerlendirme raporları Meclise sunuldu. Oldukça verimli geçen toplantı, gündem kararlarının ardından sona erdi.



Ekonomi 2.04.2021 11:48:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36