ÇTB Başkanı Kaya Üzen Gıdada Tağşiş Türkiye’ye Düşmanlıktır

ÇTB Başkanı Kaya Üzen Gıdada Tağşiş Türkiye’ye Düşmanlıktır

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen; teknolojik gelişmeler, fiyatlardaki artışlar ve rekabetin gıdada taklit ve tağşişi artırdığını belirterek, taklit ve tağşiş yapanların meslekten men edilmesi gerektiğini aktardı.

“İfşa Edilen Firmalar Hâlâ Çalışıyor”

Başkan Kaya Üzen, özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağlar, takviye edici gıdalar gibi ürünler olmak üzere birçok gıdada taklit ve tağşiş olduğunu söyledi. Bunun sebebini yaptırımların yetersizliğine bağlayan Başkan Üzen, kamuoyuna ifşa edilen firmaların hala çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

“Cezalar Revize Edilmelidir”

Yaptırımların caydırıcılık kazanmasının şart olduğunu aktaran Başkan Kaya Üzen, “Taklit ve Tağşiş yapanlara yönelik idari para cezaları artırılmalıdır. İşletmelerinin yıllık cirosu dikkate alınarak bu cezalar revize edilmelidir. Fiilin tekrarlanması durumunda işletmecinin gıda sektörü içinde faaliyetinden men edilmesi şarttır.” dedi. Üzen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin önümüzdeki günlerde meclise getirilmesini sağlayacağı gıdada taklit ve tağşiş yapanlara meslekten men cezasının son derece önemli ve gerekli bir uygulama olduğunu kaydetti.

“Tağşişle Türkiye İmaj Ve Ekonomik Zarar Görüyor”

Borsa Başkanı Üzen, açıklamasında “Taklit ve tağşişin birçok zararı var. Tüketiciyi aldatmak ve sağlığıyla oynamaktan haksız rekabet ve haksız kazanca bir çok sıkıntısı var. Hileli ürünler, sadece üreten firmaya değil, Türkiye’ye de imaj ve ekonomik kayıp yaşatmaktadır. Alıcı ülkeler tarafından ürünlerimize sınırlama getirilebilmektedir. Bu durum hem ülke ekonomisine zarar vermekte hem de Türkiye’de üretilen ürünlere duyulan güvenin kaybolmasına yol açmaktadır.” dedi.



Ekonomi 8.07.2020 17:45:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71