ÇTB Başkanı Üzen: Ezine Peyniri Bölgemiz İçin Önemli Bir Değer

ÇTB Başkanı Üzen: Ezine Peyniri Bölgemiz İçin Önemli Bir Değer

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı S. Kaya Üzen, 27 Ocak Çarşamba günü saat:17.00’de Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneğini ziyaret etti.

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı S. Kaya Üzen, 27 Ocak Çarşamba günü saat:17.00’de Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale İŞKUR Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Ticaret Borsası Sayman üyesi Melih Gündoğdu ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Ruhi Badem ile Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ali Atak, Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Derya Tahsildaroğlu ve Gürkan Oğral’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Coğrafi işaret tescil belgesine sahip Ezine Peynirinin tüketici temelinde marka değerinin hem ulusal pazarda ve hem de uluslararası pazarda arttırılması ile ilgili konularda istişarelerde bulunuldu.

Ezine Peyniri Bölgemiz İçin Önemli Bir Değer
Ezine Peyniri Bölgemiz İçin Önemli Bir Değer

Coğrafi İşaretler Katma Değeri Artırıyor

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan S.Kaya Üzen; “Coğrafi işaretler; ürünlerin özgünlüğünü tescilleyerek, yerel ürünlere ayırt edici nitelikler kazandırıyor ve ürünlerin katma değerini artırıyor. Böylece üreticilere de rekabet üstünlüğü sağlayarak, yerel ekonomileri kalkındırıyor.

Coğrafi işaretli Ezine Peynirimiz de bölgemiz için önemli bir değer. Bugün de Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız ile Derneğimizi ziyaret ederek Ezine Peynirimizin sadece ulusal değil uluslar arası arenada da marka bilincinin oluşması için hep birlikte neler yapabileceğimizi istişare ettik. Coğrafi işaretin denetimi, tanıtımı ve pazarlanması konusunda etkin olarak yapabileceğimiz çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk dedi.’’

Coğrafi işaretlerin, ulusal ve küresel piyasalarda kazanç getiren en değerli araç ve hazine olduğuna dikkat çeken Başkan S.Kaya Üzen Coğrafi işaretli Ezine Peynirimizin katma değerinin yükseltilmesi amacıyla pazarlama stratejilerinin etkinliğinin artırılması ve etkin işleyen bir denetim sisteminin oluşturulması süreçlerinde de Ticaret Borsası olarak Ezine Peynirciler Derneğine destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Ezine Peyniri Bölgemiz İçin Önemli Bir Değer
Ezine Peyniri Bölgemiz İçin Önemli Bir Değer

 



Çanakkale 28.01.2021 17:42:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36