ÇTB’DEN Esnafına Sahip Çık Çanakkale Çağrısı

ÇTB’DEN Esnafına Sahip Çık Çanakkale Çağrısı

ÇTB Başkanı S.Kaya Üzen, ekonominin can damarları olan esnafların, geçilen bu zor dönemde unutulmaması gerektiğini belirterek tüm Çanakkale halkını yerel esnaflardan alışveriş yapmaya davet etti.

ÇTB Başkanı S.Kaya Üzen, ekonominin can damarları olan esnafların, geçilen bu zor dönemde unutulmaması gerektiğini belirterek tüm Çanakkale halkını yerel esnaflardan alışveriş yapmaya davet etti.

ÇTB Başkanı S.Kaya Üzen pandemi sürecinde büyük sıkıntılara göğüs geren esnafların ayakta kalabilmelerinin ülke ekonomisi adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

"BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Borsa Başkanı S.Kaya Üzen  “ Dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi sürecinde ekonomimizin tüm katmanlarında zorluklar görülürken esnaf ve sanatkârlarımız da bu etkilerden büyük ölçüde zarar gördüler. Geçmişten günümüze ekonominin can damarı olan esnaflarımızın hayatta kalabilmeleri, ülkemiz ekonomisi adına büyük önem taşımaktadır.

Ekonomik olarak zor şartlar yaşadığımız bu günlerde Çanakkale’liler olarak alışverişlerimizi özellikle yerel firmalardan yapmamız büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın alış verişlerinde, vergisini bu kente ödemeyen uluslararası veya ulusal markalar yerine, vergisini bu kente ödeyen, Çanakkale’li firmaları tercih etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Yerel firmalar, hem kendisi bu kentte yaşayan, hem de yanında çalıştırdığı kişileri ilimizin kaynaklarından istihdam eden, ilimize katma değer ve istihdam sağlayan işletmelerdir. Yerel firmaların zor duruma düşmesi demek Çanakkale ekonomisinin zor duruma düşmesi demektir.

Bu nedenle “Esnafına Sahip Çık Çanakkale” kampanyasını hayata geçirerek,  Çanakkaleli firmalarımıza destek olmak, durma noktasındaki işlerini biraz olsun canlandırmak istiyoruz. Unutmayalım, bizler birlik ve beraberlik içinde çalışmaya birbirimize destek olmaya devam edersek salgının etkilerini en aza indirecek ve birlikte başaracağız” dedi.

Üyelerimizden ve halkımızdan ricamız şudur: Böylesine bir dönemi yaşarken hepimize bazı görevler düşüyor. Bu görevlerin başında da yerel esnafımıza sahip çıkmak geliyor. Alışverişlerimizi mümkün olduğunca yerel esnafımızdan yapmaya gayreti göstermemiz güzel bir dayanışma örneği olacaktır. Gün, dayanışma içerisinde olma günüdür. Gün, birbirimize olan saygının daha da artması gereken gündür. Gün, her türlü ekonomik zorluklar içerisinde ayakta kalma çabasında olan esnafımıza sahip çıkma günüdür” dedi.



Ekonomi 11.12.2020 12:06:00 0
  • Salı 25 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00