CUMHURİYET BAYRAMI BİGA'DA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI BİGA

Biga’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıl dönümü büyük coşkuyla kutlandı. Kaymakamlık Makamı’nda tebrikat töreniyle başlayan kutlamalar İlyas Bayram Stadyumu’nda devam etti.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri,Daire Müdürleri, STK üyeleri, oda başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu konuşma gerçekleştirdi. Dolu konuşmasında; “Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, kıymetli gazilerimiz, hizmet etmekten onur duyduğum Biga’nın güzel insanları, hanımefendiler, beyefendiler, Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği sevgili gençler, basınımızın değerli temsilcileri… Bugün geçmişimizden aldığımız güç ile büyük umut ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’ün, Türk milletinin geleneklerine ve karakterine en uygun idare olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü olan Cumhuriyetimizin 99. yılını birlikte kutlamanın coşkusu, heyecanı, gururu içersindeyim. Bu anlamlı günde öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeni doğuşlara, dirilişlere, şanlı yürüyüşe imza atan başta şanlı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Türk Milleti’nin, Bigalı hemşehrilerimin, yarınımız umudumuz sevgili gençlerimizin, çocuklarımızın Cumhuriyet bayramını tebrik ediyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 

O günden bugüne Cumhuriyetimiz Türk Milleti’nin gelenek ve karakterlerine, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan erdemli ve faziletli bireyler yetiştiren, bağımsızlığından ve hürriyetinden asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alan bir yönetim şekli olmuştur. tarih açık bir şekilde göstermiştir ki Türk Milleti’nin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almanın yegane biçimi Cumhuriyettir. Sıkıntılı, zor bir süreçten sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün haklı olarak büyük bir devlet ve millet olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler büyük bir medeniyetin temsilcisi olarak kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün büyümekte ve büyümeye devam edecektir. Elbette ulaşacağımız daha büyük hedefler, başaracağımız daha büyük işler vardır. Bizler her zaman her yerde her fertimizle bir millet olarak devletimizin bekasını milletimizin refahı için çalışmaya, gelişmiş ülkelerle her alanda rekabet etmeye, mazlumun yanında ama vatan hainlerinin de karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu inançla büyük kahraman, asker ve devlet adamı büyük Atatürk’ün yolunda yürümeye milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onu, silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını veren aziz şehitlerimizi bu millet sonsuza kadar kalbinde yaşatacak ve asla unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyorum. En büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi. 

Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri şiirlerini okudu ve Biga Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösterilerini sundular. İlkokul, ortaokul ve liseler arası yapılan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmada birinci olan öğrencilere ödüllerini Biga Kaymakamı Erdinç Dolu tarafından, ikinci olan öğrencilere ödüllerini Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, üçüncü olan öğrencilere ödüllerini Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş takdim etti. 

Daha sonra Biga Atatürk Anadolu Listesi ‘Biz Cumhuriyetiz’ adlı gösterisini yaptı. Yapılan gösteri büyük ilgiyle izlenirken öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Tören geçişinin ardından İlyas Bayram Stadyumu’nda ki kutlama sona erdi. 

 



Gündem 29.10.2022 19:05:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61