Doğa Yürüyüşü Ve Çöp Toplama Etkinliği

Doğa Yürüyüşü Ve Çöp Toplama Etkinliği

“Sıfır Atık ve Çevre Temizliği Bilincinin” oluşturulması amacıyla Biga Abdiağa Köyü ve Abdiağa Piknik alanında doğa yürüyüşü ve çöp toplama etkinliği düzenledi.

Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nermin Kunt önderliğinde “Sıfır Atık ve Çevre Temizliği Bilincinin” oluşturulması amacıyla Biga Abdiağa Köyü ve Abdiağa Piknik alanında doğa yürüyüşü ve çöp toplama etkinliği düzenledi.

Okul Müdürü Nermin Kunt; Yılsonu Moral ve çevre etkinliği kapsamında ‘’Sıfır Atık ve Çevre Temizliği’’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çevre gönüllüleri adayı öğrenciler, öğretmenler ve idareciler bir araya gelerek, Abdiağa bölgesinde hem doğa gezisi hem de çöp temizliği etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kunt bugün düzenlediğimiz bu etkinlikte pandemi sürecinde birbirinden uzak kalan birlikte bir şeyler yapma güzelliğinden mahrum kalan öğrenci ve öğretmenleri bir araya getirerek doğanın ve çevrenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedik, yaklaşık 400 öğrenci 40 öğretmenden oluşan ekibimizle birlikte hem doğada yürüyüş yapma fırsatı bulduk hem de çöp topladık. Öğrenciler ve öğretmenler birlikte piknik yaptı, oyun oynadı sohbet etti ve eğlendi. Bu anlamlı etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Pandemide bizleri koruyan maskeden tutun da özellikle doğanın yok edemediği pet şişeler, kâğıt, naylon gibi bir sürü atık ve çöp topladık.” dedi.

Amaçlarının çevre konusunda bir farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Kunt, “doğaya ve çevremize insanların çöp atmasını engellemeye yönelik bir faaliyeti gerçekleştirdik. Çöplerimizi çöp kovalarına atarsak daha temiz bir çevreye ve doğaya sahip oluruz.” diye konuştu.

Kunt; Böyle bir etkinliğe imza atarak, öğrenci ve öğretmenleri doğada buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 



Yaşam 28.05.2022 21:40:00 0
  • Cuma 25.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9962,73%1,93
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27