Eğitim Adına Bağış Yapmak

Eğitim Adına Bağış Yapmak

Geleceğe şekil vermek isteniyorsa, gelecekte yaşayacak çocuklarımızı yönlendirerek bir adım atabiliriz. Bunun için çocuklar için rol örnek olunmalı, olumlu ortam hazırlanmalıdır. Bir çocuğun hayata hazırlanması; anne kucağında başlar, okulda pekiştirilir ve yaşantıyla geliştirilir. Birey, istenilen davranışları sergilemesi eğitim yoluyla olur. Çocuklarımıza gelecekte yaşanılır ve huzurlu bir toplum bırakmak istiyorsanız, çocukların eğitimine önem verin. Gelişmiş ülkelerin birçoğu bütçe oluştururken, eğitim alanına ciddi pay ayırmaktadır.

Eğitim Alanında Dikkat Edilecek Hususlar

Öğrenmeyi kolaylaştıran fiziki ortamların hazırlanması

Öğrenmeyi sağlayacak eğitmenlerin bilgili ve donanımlı şekilde yetiştirilmesi

Ülke yararına uygun müfredatın hazırlanması

Okullardan çıkan bireylerin, toplumda yaşantı ve davranışlarının takibi ile geri dönütün sağlanması ve değerlendirilmesidir.

Yeni nesilleri eğitmek ve geleceğe hazırlamak sadece devletin işi değildir. Bu konuda, vatandaşa ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşer. Daha iyi yaşanabilir hayat isteniyorsa, çocukların eğitiminde rol almaları gerekmektedir.

Şu atasözünü inceleyelim. ‘’Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, onu çocuklarımızdan ödünç aldık.’’

Yukardaki söz, Afrika atasözüdür. Eğitimin ve geleceğin önemini anlatmaktadır. Bugünün büyükleri gelecekte rahat etmek istiyorlarsa, geleceği yaşayacak olanları bugünün küçüklerini çok iyi eğitmeleri gerekmektedir. Bu konuda devlete nasıl yardımcı olunur?

Vatandaşa Düşen Görev

Eğitim evde başlar zihniyetiyle, ebeveynler öncelikle örnek rol olmalı, çocuklarını bu bilinçle yetiştirerek hayata hazırlamalıdırlar.

Özel Kurumlara Düşen Görev

Devlet elinin yetişmediği alan ve durumlarda devreye girebilir. Açacağı okul ve kurslarla eğitime takviye olabilir. Maddi ve manevi destek sağlayabilir. Bunu da öğrencilere burs ve bağış yaparak gerçekleştirebilir.

Ekonomik gücü zayıf ve gelişmekte olan ülkeler ne kadar isteseler de eğitim alanına yeterli maddi kaynağı sağlayamamaktadır. İşte bu noktada sivil kuruluşlar ve şirketler devreye girmektedirler.

Verdikleri burslarla ve bağışlarla okullara öğrencilere bir nebze nefes aldırırlar. Burslar öğrencilere verilir ama maddi destekler kurumlara yapılır. İlgili kurum yöneticisi o kaynakla daha iyi ortam hazırlamaya çalışır. Gelen kaynağı en iyi şekilde değerlendirir. Desteği sağlayan şirket de takibini yaparak, desteğin olumlu harcanıp harcanmadığını takip edebilir. Şirketleri geleceğe yatırım için maddi desteğe çağıralım. Geleceğin yanında duralım.



21.10.2019 17:24:00 0
  • Cumartesi 17.8 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 7.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.3 ° / 3.5 ° false
  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,54% 0,18
  • EURO

    35,99% -0,64
  • GRAM ALTIN

    3010,00% 1,63
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01