Eko Okul Timinden Başkan Erdoğan’a Anlamlı Ziyaret

Eko Okul Timinden Başkan Erdoğan’a Anlamlı Ziyaret

Tevfik Emin Başarır İlkokulu öğrencilerinden oluşan Eko okul çevre projesi ekibi, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın ziyaret etti.

Tevfik Emin Başarır İlkokulu Bayram Ali Dur, Eko Tim Koordinatör Öğretmeni Sevil ve öğrenciler Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı ziyaret ederek 2018 yılında yapılan çalışmalar ve 2019-2020 yılı için planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, Başkan Erdoğan’a üzerinde ‘temiz bir toplum için el ele’ yazan tişört ve şapka hediye etti.

Proje kapsamında bilgilendirmede bulunan Tevfik Emin Başarır İlkokulu Bayram Ali Dur, Temiz bir çevre için, yeni nesillere çevre bilincini öğretmek için bu projeye dahil olduk. Çalışmalarımızı iki yıldır sürdürüyoruz. İki yıl sonunda sertifikamızı alacağız ve bayrağı okulumuza asacağız. Çevre duyarlılığı oluşturmak için ilk olarak okulda eğitimlerimizi yaptık. Çocuklarımız bu konuda bilinçlendirildi. Çocuklarımız artık evlerinde bir kaşık yağı dahi lavobaya attırmıyor. Şişeye dolduruyor ve okula getiriyor, bizler de geri dönüşümünü sağlıyoruz. Proje kapsamında Belediyemizin atık su arıtma tesislerini öğrencilerimizle birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde katı atık depolama merkezine gideceğiz. Duyarlı bir nesil yetiştiriyoruz, duyarlı bir nesil geliyor. Kendimizi tanıtmak ve birlikte neler yapabiliriz diye düşünerek sizleri ziyaret ettik, diye konuştu.

Eko Tim Koordinatör Öğretmeni Sevil Ercan; İlkemiz ‘Hayalimizdeki gelecek, el ele verirsek gerçekleşecek’ olarak belirlendi. Tevfik Emin Başarır İlkokulu olarak öğrencilerimizle birlikte çalışmalarımızı yürekten yapıyoruz. Eko-okullar Programı 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle 67 ülkede uygulanmaktadır. Eko-okullar programı kapsamında 52 bin 700’den fazla okula, 19 milyondan fazla öğrenciye ve 2 milyon öğretmene ulaşıldı, açıklamasında bulundu.

Müdür, öğretmen ve öğrencilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dileyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; Duyarlılığınız ve emeklerinden dolayı sizleri kutluyorum. Biz de Biga Belediyesi olarak Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’ni sürdürüyoruz. Kullanılmış atık yağ konusu çok önemli. Temiz bir çevre için yağları topluyoruz ve karşılığında deterjan hediye ediyoruz. Sıfır atık kapsamında BİÇAY katı atık bertaraf tesisimizde de çalışmalar sürüyor. Oraya da gitmenizi ve incelemenizi tavsiye ediyorum. Çevre ve doğa hepimizin ve hep birlikte sahip çıkmalıyız. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Birlikte ne yapabilirsek biz hazırız, ifadelerini kullandı.

Ziyarete, Tevfik Emin Başarır İlkokulu Bayram Ali Dur, Eko Tim Koordinatör Öğretmeni Sevil Ercan, öğretmenler İlhan Demirtaş, Adnan Özden, Erkan Şengül, Nagehan Gümüş, Seda Dilek Demir, Sibel Bıkmaz, Selen Bekçi, İlkay Şen, Okul Aile Başkanı Seher Temel ve 27 öğrenciden oluşan eko tim grubu katıldı.  



Eğitim 14.11.2019 18:10:00 0
  • Salı 25 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00