Erkan Özkan Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odasının Başkanı Seçildi

Erkan Özkan Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odasının Başkanı Seçildi

Erkan Özkan Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Seçildi

Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası seçimli genel kurulu 15 Ocak Pazar günü saat 10:00’da Biga Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Biga TSO Konferans salonunda yapılan Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası seçimli genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlandı. Seçimli genel kurulun Genel Kurulun Divan Başkanlığını Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Divan Başkan Vekilliğini Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur, katip üyeliğe Çan Şoförler Odası Başkanı Cemali Ergin, Biga Kahveciler Odası Başkanı İlhan Yavuz, Karabiga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Özbahadır yaptı.

Yönetim kurulu, denetim kurulu faaliyet raporları, bilanço gelir-gider hesapları okundu ve kabul edildi. Yeni dönem çalışma raporu hakkında bilgi verildi. Aylık huzur ücretleri belirlendi. Görüşülen bu maddeler de oya sunuldu ve kabul edildi.

Lokantacılar ve Köfteciler Odasına üye olmuş üyeler arasında tecrübeli ve odaya katkıda bulunan üyelere, mevcut başkan Emin Aktaş tarafından plaket verildi.

Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanlığı seçimli genel kurulunda mevcut başkan Emin Aktaş ile yönetimi ve Erkan Özkan ve yönetimi iki farklı liste şeklinde yarıştı.

Görüşülen gündem maddelerinin ardından mevcut başkan Emin Aktaş ve Erkan Özkan söz alıp yapacağı çalışmalar hakkında üyelere bilgi vererek oy istediler.

‘’Emin Aktaş: Bu Dönem Son Kez Aday Oluyorum’’

Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası mevcut Başkanı Emin Aktaş konuşmasında; ‘’bu salonda 4 yıl önce bize görev verdiniz. Bu görevi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz. Bugün burada da Lokantacılar ve Köfteciler Odası seçimli genel kurulunu yapmaktayız. 1989 yılında odayı 17 kişi ile dernek olarak kurduk. 1991 yılında oda olduk. Bir odanın görevi neyse bizde harfiyle eksiksiz yaptık.

Bu dönem de üyelerimiz Emin Aktaş görevine devam et derse, biz devam edeceğiz. Her zaman üyelerimizin haklarını her yerde savunduk, yine de savunacağız. Bu dönem benim son adaylığım olacak. Hep son dedik. Arkadaşlar bizi bırakma demişti. Bu dönem nasip olursa, kıymetli arkadaşlarımızdan birini başkanlık görevi için hazırlayacağız, dedi.’’

‘’Erkan Özkan: 30 Yıllık Odanın Yönetim Anlayışını Değiştirmek İstiyoruz’’

Biga Lokantacılar ve Esnaf Odası Başkan Adayı Erkan Özkan; ‘’çok genç bir ekibiz. İnandık ve göreve hazırız. 30 yıllık odanın yönetim anlayışını değiştirmek istiyoruz. Bu gençliğin içinde de İrfan Yavaş abimiz var. 25 yıllık yönetim anlayışına sahip.

2020 yılında geçirdiğimiz pandemi ülkemizi de etkiledi. Tek tek gezmiş olduğumuz üyelerle konuştuk. Kredi çekmiş, mekanını kapatmış ticari itibarını ayakta tutmaya çalışmış. Göreve gelirsek maddi ve manevi şekilde üyelerimizin yanında olacağız.

Biga’nın köftesi, eti, peynir tatlısı her şeyi meşhur. Biga’nın lezzet şehri olduğunu unutturmamak istiyoruz. Odamız sosyal olarak geride kaldığını düşünüyoruz. Odamızla ilgili bir web sitesi kuracağız. Başkanlık telefon numarası alacağız. Mesleğimizde farklı sektörden üyelerimiz var. WhatsApp hattı kuracağız. 7/24 herkesle muhatap olacağız.

Diğer odaların durumları çok iyi. Göreve gelirsek odamızı baştan aşağı değiştirmek istiyoruz. Odamızın gelir kaynağımız kısıtlı. Ciddi görüşmeler gerçekleştirerek sponsorlar bulduk. Yaptığımız çalışmalarda anlaşmalarda gerçekleştirdik. Göreve gelirsek bunun keyfini üyelerimizle birlikte yaşayacağız. Oda yönetimi olarak ayda bir sefer toplantı yapmak değil, tüm üyelerimizle iletişim halinde olmak.

Emin abimiz bizim büyüğümüz. Hürmette, saygıda, sevgide hiç kusur etmedik. Göreve geldiği zamandan bugüne kadar getirmiştir. Kendisini çok seviyor ve saygı gösteriyoruz. 30 yıllık görev sürecinin Emin abimizi yorduğunu düşünüyoruz. Yönetimine de teşekkür ediyoruz.

Üyelerimizi tek tek dolaşarak projelerimizi anlattık. Üyelerimiz bizler sizin oylarına talibiz. Güzel bir genel kurula imza atmak istiyoruz. Bizlere görevi layık görürseniz biz göreve hazırız. Genciz, hevesliyiz ve gerçekten çok çalıştık. Seçim biter geçim başlar. Bizlere destek verecek vermeyecek herkese teşekkür ederim, dedi.’’

Genel Kurula Biga Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ile Sıtkı Keçeci, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Yavuz, Karabiga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Özbahadır, Çan Şoförler Odası Başkanı Cemali Ergin, Biga Sebze ve Meyve Pazarcıları Derneği Başkanı Hüseyin Sert, İyi Parti Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar ve üyeler katıldı.

Erkan Özkan Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Seçildi

Saat 17:00 itibariyle sandıklar kapandı ve oylar sayılmaya başlandı. Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odasının 285 üyesi bulunuyor. 245 üyenin katılarak oy kullandığı genel kurulda, Erkan Özkan ve yönetimi 130 oy alırken, Emin Aktaş ve yönetimi 114 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Erkan Özkan’ın yönetimi şu isimlerden oluşuyor; Erkan Özkan, Hüseyin Sert, İrfan Yavaş, Hasan Canbaz, Adnan Akçe, Ramazan Gören, Sedat Tulnay, Sinan Eren, İbrahim Yılmaz, Ercan Tural, Erdoğan Tekin, Serdar Yavaş, Sevtap Şeker, Kamuran Arslan, İdris Kahraman, Mustafa Geçer, Mustafa Taşkın, Ahmet Süha Avcı, Hilmi Uysal, Hakan Salık

 



Biga 15.01.2022 18:00:00 0
  • Salı 25 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00