Gelibolu'dan Getirilen Kutsal Emanetleri Teslim Ettik

Gelibolu

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan getirilen ‘Kutsal emanetler’ Denizkent’te düzenlenen törenle Gönen Kaymakamlığı’na teslim edildi.

Denizkent Jandarma Karakol Komutanlığı bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programa Biga Kaymakamı Mustafa Can, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gönen İlçe Jandarma Komutanı Temel Kılıç, Biga İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Celal Avcı, Daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Gelibolu'dan Getirilen Kutsal Emanetleri Teslim Ettik

Programda konuşan Biga Kaymakamı Mustafa Can, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü vesilesiyle kutsal emanetlerin Ankara’ya ulaştırılması adına düzenlenen teslim törenine hepiniz hoşgeldiniz. Bugün aynı zamanda 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü. Bu vesileyle bir kez daha Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz. Sınırdaş olan Gönen’imize sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Çanakkale denince akla dünya savaş tarihinin en büyük kayıp verilen savaşı geliyor. Çanakkale’de Osmanlı İmparatorluğu olarak bu vatanın evlatlarıyla 250 bin şehit verildi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihi yazılsa Çanakkale önsözü olur. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış toprak, dünyanın en güçlü donanmalarına kök söktüren Çanakkale geçilmez diyen boğazdan getirilen deniz suyu, şehitlerimizin kanının timsali olan Türk bayrağımızı sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırmak için sayın Valimizin atletlere tevdi ettiği kutsal emanetleri biz de Gönen Kaymakamımıza tevdi edeceğiz. Atletlerimiz inşallah kazasız belasız bu programı tamamlar. Bize bu toprakları yurt kılan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaşayan gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Gelibolu'dan Getirilen Kutsal Emanetleri Teslim Ettik

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ise yaptığı konuşmada, “Bundan 100 yıl önce çok acılar yaşadık. Türk milletini tarih sahnesinden silmenin son oyunu oynandı. Çanakkale savaşlarıyla dünyanın yenilmez denilen orduları yenildi. Çok sayıda şehit ve gazi verdik ama Çanakkale’yi geçirmedik. Bir karış toprak vermeyeceğimizi gösterdik. Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bu günleri onlara vefa borcu olarak görüyoruz. Gençlerimizin Çanakkale’den getirdikleri kutsal emanetleri sayın Kaymakamımızın eliyle emanet edecekler. Biz de en güzel şekilde Bursa vilayetine teslim edeceğiz. Programda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya kadar kimi zaman koşarak kimi zaman yürüyerek gelen genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Emanetleri Gönen gençlerimize vereceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gelibolu'dan Getirilen Kutsal Emanetleri Teslim Ettik

Şiirlerin okunması sonrası Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkaleli atletlerce Gelibolu yarımadasından getirilen Türk bayrağı, kutsal toprak ve deniz suyundan oluşan kutsal emanetleri öperek Gönen Kaymakamı Arslan Yurt’a teslim etti. Kaymakam Yurt, aynı şekilde öperek aldığı kutsal emanetleri Gönenli atlet öğrencilere verdi.

Gelibolu'dan Getirilen Kutsal Emanetleri Teslim Ettik

 



Çanakkale 12.03.2020 17:40:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71