Gider’den Geçmiş Olsun Mesajı

Gider’den Geçmiş Olsun Mesajı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice’ye bağlı Kalkım Beldesi ve 3 köyde, yağışların etkisiyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice’ye bağlı Kalkım Beldesi ve 3 köyde, yağışların etkisiyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Gider, bölgede hasar tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü de söyledi. 

Son günlerde yurt genelinde yağışlı havaların etkili olduğunu hatırlatan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Sıcak ve kurak geçen yaz mevsiminin ardından, kış mevsimi iyiden iyiye kendisini hissettirdi. Çiftçimizin, üreticimizin hatta vatandaşımızın beklediği yağışlı havalar başladı. Ancak bu yağışların zaman zaman ülkemiz genelinde afet boyutuna ulaştığını üzülerek gördük. Yurdumuzun her yerinde, bu afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Bu süreçte, Çanakkale’de de olumsuzluklar yaşandığını söyleyen Gider, “Bu yağışların zaman zaman hemşehrilerimize zor anlar yaşattığı oluyor. Son olarak Yenice İlçemize bağlı Kalkım beldemiz ile 3 köyümüz, hafta sonu etkili olan yağışlardan olumsuz etkilendi. Kalkım beldemizle birlikte, Reşadiye, Üçkabaağaç ve Kurtlar köylerimizde maddi hasara yol açtı. 300 dekar ekili/dikili tarım arazisinde zarar meydana geldi. Yöremiz için son derece önemli olan çilek tarlaları taşkına maruz kaldı. Yine bazı çiftçilerimizin saman, yem ve ekipmanları zarar gördü. Yaşanan afetin ardından, kurumlarımız hızlıca bölgede çalışmaya başladı. Hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmaların ardından da ilgili kurumlarımız bu zararların etkisi üzerine çalışmalarını yapacaklar. Her zaman olduğu gibi, devletimiz afetten zarar gören vatandaşlarımızın yanında. Özellikle kurak geçen yaz mevsimi sonrası, bu yağışlara son derece ihtiyacımız var. İnşallah bir daha afet boyutuna dönüşmeden bereket olarak yağar. Bir kez daha başta Kalkım beldemiz ve etkilenen köylerimiz olmak üzere, bu yağışlardan olumsuz etkilenen tüm ilçelerimiz ve il merkezimizdeki hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.



Siyaset 29.11.2023 11:08:50 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19