Hz. Mevlana Vuslatının 746. Yılında Biga’da Anıldı

Hz. Mevlana Vuslatının 746. Yılında Biga’da Anıldı

Türk ve İslam âleminin en büyük âlimlerinden Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatının 746. Yılı dönemiyle Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından 9 Aralık Pazartesi günü saat 10:00’da Atatürk Kültür Merkezinde Şeb-i Arus töreni düzenlendi.

Biga Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen Mevlana Celaleddin Rumi’yi anma Şeb-i Arus törenine; Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum örgütleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mustafa Koroz ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Bu yıl vefa vakti temasıyla idrak edilen Şeb-i Arus etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Anadolu’da gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi hamuruyla yoğuran, öğütleriyle birliği, beraberliği, kardeşliği yeşerten Hz. Mevlana’yı vuslatının 746. yıl seneyi devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. Mevlana’nın vefatı düğün gecesi olarak görülmüştür. 66 yıllık ömründe 66 bin şiir sığdırdığı gibi bilgelikler kitabı mesnevi eseriyle hikmet ve hakikati anlatmıştır, dedi.

Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mustafa Koroz yaptığı konuşmada;

Dinin aslında hoşgörü olduğu, bir birbirimize yardımcı olmayı, hata ve kusurlarımızı düzeltmeye çalışmayı bizlere anlatan önder insanlar karşımıza çıkmıştır. Mevlana da bunlardan bir tanesidir. Mevlana sadece büyük bir şair, tarikat kurucusu, derin sufi, etraflı âlim değil, aynı zamanda Anadolu da yeni kurulmaya başlayan kültür arasındaki köprü, farklı topluluklar arasında kaynaşma ve birleşmeyi temin eden ruh adamıdır. Hz. Mevlana’yı rahmet ve minnetle anıyoruz, dedi.

Mevlana hakkında sinevizyon gösterisi izlenildi. Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Mevlana konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiir ve ilahi dinletisi yapıldı. Sema töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle birlikte Hz. Mevlana’yı anma Şeb-i Arus töreni sona erdi.



Biga 9.12.2019 17:27:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61