İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan Lapseki'deydi

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan Lapseki

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, hafta sonunu Çanakkale'de bir dizi programlarda geçirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, hafta sonunu Çanakkale'de bir dizi programlarda geçirdi.İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, hem İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen operasyonlarla ilgili hem de Çanakkale ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Bakan Yardımcısı Turan, konuşmasında “Çok büyük bir heyecan ve uyumla, 11 yıl vekillik yaptık. Yok efendim Bülent Turan memur olmuş. Şerefsiz amir olmaktansa, şerefli memur olmayı tercih ederim. Amirin de memurun da çalışanı, gayretlisi kıymetlidir” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Balıkesir, Tekirdağ ve ardından Çanakkale’de temaslarda ve bir dizi ziyarette bulundu. Çanakkale’de İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Turan, Lapseki Belediyesi’ni ziyaret etti. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, kapıda karşılandı.

Çok kıymetli Belediye Başkanımız Eyüp Beyi ziyaret etmeyi görev bildik”

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Kıymetli Bakanımız Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla Balıkesir’de, ardından Tekirdağ’da çok kıymetli toplantılar yaptık. Akşam da Çanakkale Emniyetimizde bazı temel sorunları değerlendirdik. Baba ocağımız Lapseki’ye gelmişken, çok kıymetli Belediye Başkanımız Eyüp Beyi ziyaret etmeyi görev bildik. İçişleri Bakanlığı olarak 600.000 kişilik büyük bir aileyiz.

200.000’den fazla geri dönüş oldu”

Ne olursa olsun, son terörist yok oluncaya kadar, mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Aynı şekilde, bir diğer önemli başlığımız göç ile mücadelede ana kaynakların yanında olduğumuzdan dolayı Suriye, Irak hatta Afganistan, Pakistan sınırı olan İran bu kaynakların bize yakınlığından dolayı büyük bir bedel ödedik. Ancak son 5 ay içerisinde 112.000 yasal olmayan yollarla ülkemize gelen göçmenin deportu sağlandı. Daha kıymetlisi bir o kadar göçmen de bizde deport edilmeyelim korkusu ile kendi imkanları ile geri dönmeye başladılar. 200.000’den fazla geri dönüş oldu.

Devletin karşısında kibirlenen, kibirle suç işleyen hiç kimsenin olmasını istemiyoruz”

Mafyavari yapılar gündemimizde. Devletin karşısında kibirlenen, kibirle suç işleyen hiç kimsenin olmasını istemiyoruz. İnsan hata yapabilir. Suç işleyebilir. Hakimlerimizin takdirleri değil mi ilk defa suç işleniyorsa, ertelenebilir, en alttan ceza verilebilir. Ama suçta kibirlenen adam istemiyoruz. Devletin gücü dışında, bende varım diyen mafyacılık oynayan, başkaldırma iddiası olan, çevresine diğer insanlardan daha farklıyım diyen kim varsa kökünü kazımakta kararlıyız. 6 ay içerisinde bu ülkede küçük, büyük hiçbir mafya kalmaması için Bakanımız, Bakanlığımız büyük gayret sarf ediyor.

Uyuşturucu ile mücadelede büyük işler yapmak istiyoruz”

Uyuşturucu ile mücadelede büyük işler yapmak istiyoruz. Yeni yazılımlar, programlar… Bakanımız hepsini yakın zamanda anlatacak. Biz bu ülkenin gençleri ile bu riskin buluşmamasını istiyoruz. Hem Avrupa’da sentetik yapılar, hem de Doğumuzda doğal yöntemlerle oluşturulan uyuşturucular maalesef dünyamızın bir gerçeği. Ne olursa olsun Türkiye’yi bundan arındırmak ve gençlerimizi korumak, kollamak istiyoruz.

Bugün ne Bakan olarak ne Vekil olarak değil bir Bülent Turan olarak buradayım”

Aklımızın, yüreğimizin bir kenarında, uzun yıllar hizmet ettiğimiz Çanakkale var. Ne olursa olsun, buralardan kopmayacağız. Kaldı ki gönül işi bir makama bir sıfata bağlı işler değildir. Sen vekilsin, kıymetlisin. Şimdi, bitti öldün. Böyle değil bu işler. Bir adam seviliyorsa ya da sevilmiyorsa, makama bağlı olmadan devam eder. Bugün ne Bakan olarak ne Vekil olarak değil bir Bülent Turan olarak buradayım ve bundan gurur duyuyorum.

 



Siyaset 5.11.2023 22:08:53 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19