İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: "Kaybettiğimiz her ağacı misliyle geri kazanacağız."

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan:

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan Çanakkale'de yaşanan büyük orman yangınından etkilenen vatandaşlar ile bir araya gelirken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın açıklamaları şu şekilde:

Çanakkale'deki orman yangını hamdolsun kontrol altına alındı. Bundan sonra çok çalışacağız ve kaybettiğimiz her ağacı misliyle geri kazanacağız ama unutmayalım ki ağacın tohumu var ama ormanın tohumu yok. Ağaç dikmek kolay ama sıfırdan bir orman oluşturmak kolay değil.

Önemli olan, işin başında afetin oluşmasını engellemektir. Küresel iklim değişiklikleri sebebiyle yüksek sıcaklıklarla mücadele ediyoruz, doğrudur; ormanlar, çalılar çok çabuk tutuşuyor, yangın çok çabuk yayılıyor, doğrudur ama ilk kıvılcım, çoğunlukla İNSAN İHMALİ sebebiyle çıkıyor. Yangını fark ettiğimizde yetkililere haber verdikten sonra, itfaiye gelene kadar yapılacak ilk basit müdahaleler çok önemli. Alevlerin çıktığı ilk anda belki küçük bir çabayla sönebilecek veya en azından yayılma hızı azalacak bir yangın, bu yapılmadığı için maalesef kat kat büyüyebiliyor, hektarlarca ormanı kül edebiliyor. Bir orman yangınını gördüğümüz ilk andan itibaren, kendimizi sorumlu hissedip hem yetkilileri haberdar etmeli, hem de söndürmeye veya engellemeye çalışmalıyız.

Emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun, Çanakkale’de ciddi bir saha çalışması ortaya koyuldu; 8 uçak, 30 helikopter, 241 arazöz, 81 su ikmal aracı, 22 TOMA, 540 araç ve iş makinası ile birlikte 3199 personel 3 gün gece gündüz mücadele etti ve hamdolsun, bugün itibarıyla yangın kontrol altına alındı.

Lütfen biraz daha dikkat; piknikten sonra arkamızda kalanlara, pet şişelere, cam kırıklarına, cam şişe artıklarına, tam sönmemiş mangallara, bir bebek gibi korunmaya muhtaç ormanlarımıza, lütfen biraz daha dikkat edelim, geleceğimizin yanmasına müsaade etmeyelim.

Geçmiş Olsun Çanakkale,

Geçmiş Olsun Türkiye.



Gündem 24.08.2023 22:25:44 0
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.4 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19